Alunele de padure previn bolile de inima

Energizante naturale, alunele de padure contin proteine, acizi grasi esentiali, vitaminele A, B1, B9, C, alaturi de minerale precum potasiul (635 mg), fosforul (330 mg) si calciul (225 mg).alune de padure

Datorita potasiului, alunele de padure sunt eficiente atat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, cat si ca adjuvante in tratamentul lor. Fructele se consuma crude pentru a-si pastra proprietatile nutritive si medicinale. Pentru gravide, alunele consumate constant in timpul sarcinii (cate zece fructe pe zi) sunt un revitalizant natural.

Reteta saptamanii

Budinca cu alune
Timp de preparare: o ora
Calorii: 510/portia
Ingrediente: 700 g carne tocata de pui, 120 g miez de paine, un pahar de lapte, 4 cepe, 10 linguri ulei, 15 alune, 3 oua, cate o lingura de zahar si de busuioc, sucul unei lamai, cimbru dupa gust.
Preparare: Se amesteca miezul de paine, inmuiat in lapte (stors), carnea tocata, un ou, cepele tocate marunt si inabusite in ulei. Se framanta acest aluat, se adauga sucul de lamaie, zaharul, alunele taiate foarte fin si busuiocul. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia in cuptor. Deasupra se toarna cele doua oua amestecate cu laptele ramas de la inmuierea painii. Se lasa cratita in cuptor, la foc mic, timp de 45 de minute. Se asezoneaza cu cimbru.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *