Amanare pe distrugerea padurii din Nadas

0
13
Amanare pe distrugerea padurii din Nadas
Amanare pe distrugerea padurii din Nadas

Pe rolul Tribunalului Arad a fost deschisa o actiune care se refera la dorinta stringenta a familiei Colteu de a relua taierile masive si ilegale din padurea Nadasului.

Familia mostenitoare are o cerere prin care solicita anularea unui act administrativ intocmit si eliberat de ITRSV Oradea, institutia care, teoretic, vegheaza la respectarea legilor forestiere. ITRSV a emis un document prin care suspenda activitatea Ocolului Silvic Privat Nadas. Mai precis, nimeni nu mai are voie sa taie sau sa vanda nici macar o creanga din padure. Vazandu-se pusi in situatia de a nu mai incasa niciun ban, cei din familia Colteu vor sa anuleze in instanta actul cu pricina. Procesul a fost stabilit pentru data de 23 aprilie, insa una dintre parti a inaintat o cerere de interventie. Aceasta cerere va trebui comunicata la toate partile implicate, asa ca procesul a inceput cu o amanare. Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 7 mai.

Reamintim ca ITRSV a emis actul de suspendare a activitatii in ocolul silvic privat dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a demarat o ancheta ce vizeaza posibila retrocedare ilegala a peste 8.700 de hectare de padure, pasune si teren arabil. Ancheta continua si in prezent, urmand ca, la finalizarea rechizitoriului, sa fie trimiteri in judecata pentru mai multe persoane implicate in aceasta retrocedare cu cantec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here