Ambasadorii protejarii mediului

Patru elevi romani au castigat concursul de proiecte si campanii impotriva schimbarilor climatice.

Membrii Ambasadei britanice la Bucuresti s-au declarat ieri foarte impresionati de elevii romani care au participat la concursul „Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor climatice”. In urma competitiei, au fost alesi patru ambasadori si au fost date mai multe premii speciale pentru campaniile propuse de elevi.

Fie ca au scris eseuri despre schimbarea climatica, au facut filme sau au realizat calendare despre clima, elevii romani s-au aratat foarte interesati de problema schimbarilor climatice. Cele mai bune campanii de protectia mediului au avut ca tema educatia ecologica promovata prin slogane atractive.

„Pamantul moare incet in pet!”

Premiul special al publicului a fost luat de Alexandra Georgescu care isi propune sa realizeze o campanie cu sloganul „Pamantul moare incet in pet!”, prin care sa stranga gunoaiele din Parcul Cuza. De asemenea, Alexandra vrea sa organizeze concursuri de eseuri si poezii, dar si un Mars al Tinerilor Ambasadori.

Un elev din clasa a cincea, din Suceava, a realizat o campanie denumita „Satul fara fum!”, al carei slogan e „Focul nu curata chiar totul!”. Robert vrea sa-i convinga pe sateni sa nu mai dea foc la peturi pentru ca acestea polueaza foarte mult atmosfera. Un elev de clasa a sasea din Constanta, Andrei Tudorache, isi propune sa educe publicul printr-o campanie despre ce e bine si ce e rau pentru planeta si, implicit, pentru oameni.

Ambasadorii sunt in clasele V-VIII

Tinerii ambasadori au fost alesi cate unul pentru fiecare an de studiu in gimnaziu. Pentru clasa a V-a, ambasador a fost numita Ionela Ene, din Calarasi, care a propus ca satenii sa circule numai cu bicicleta. La clasa a VI-a, Luminita Sincu, din Sighisoara, a facut un calendar pe care l-a ilustrat cu fotografii realizate in zonele poluate.

Georgiana Miu, din clasa a VII-a, a fost aleasa ambasador pentru un proiect despre pinguinii aflati in pericol din cauza neglijentei oamenilor. La clasa a VIII-a, Ioana Popescu a devenit ambasador pentru ca a realizat un film despre consumul inutil de energie electrica.

Tinerii amba-sa-dori vor avea misiunea de a promova – in comunitatile lor si nu numai – actiuni de constientizare si combatere a schimbarilor climatice, a rolului-cheie al eficientei energetice si a necesitatii folosirii surselor regenerabile. Le doresc ambasadorilor succes si la fel de mult entuziasm ca si pana acum!
Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *