Ambrosio – Cirese in cocteil chimic

Ciresele mixte confiate Ambrosio sint un produs pe care copiii ar trebui sa il evite pe cit posibil din cauza colorantilor utilizati. Ingrediele inscrise pe eticheta sint urmatoarele: cirese, zahar, sirop de glucoza-fructoza, corector de aciditate: E 330 acid citric, conservant: E220 dioxid de sulf, coloranti E127 eritrozina, E133 albastru briliant, E104 galben de chinolina.
cirese confiate ambrosio
ANALIZA: Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cecetari Alimentare, descrie produsul analizat: cirese confiate cu zahar si sirop de fructoza-glucoza, cu index glicemic foarte ridicat, periculoase pentru pancreasul endocrin, producind fluctuatii mari ale glicemiei. Aditivii alimentari utilizati sint deosebit de periculosi, mai ales in asociere cu E220, conservant pe baza de sulf. Dioxidul de sulf incetineste asimilarea vitaminei B1, producind dureri de cap, ameteli. De asemenea, provoaca afectiuni intestinale. Persoanelor sensibile le declanseaza astmul de sulfit. Toti cei trei coloranti utilizati sint obtinuti prin procedee chimice, aducind mari deservicii sanatatii consumatorilor. Eritrozina, E127, este alergena si tulbura fiziologia tiroidei, iar E133, albastru brilliant, induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), produce bronhoconstrictie, rash, destructii cromosomale. Doza zilnica admisa pentru E133 este de 12,5 mg/kg corp, iar pentru E127 de 0,1 mg/kg corp. Cel mai periculos este E104, mai ales ca se gaseste in foarte multe produse, iar doza zilnica admisa este de 2,5 mg/kg corp. Galbenul de chinolina produce alergii, astm, dermatite, declanseaza sindromul ADHD si este interzis celor cu alergie la aspirina.

CONCLUZII: In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este indicat nici unei categorii de persoane cu sensibilitate la ingredientele si aditivii folositi. Este interzis diabeticilor, copiilor si femeilor insarcinate si care alapteaza.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *