CE BEM, CE MINCAM
Consumatorul nu are nimic de cistigat din consumul acestui produs, ingredientele neavind nici o valoare nutritiva. Cremvurstii din carne de pui si curcan cu brinza Aia au in compozitie: „carne de pui 43% si de curcan 33% separata mecanic (n.r. – MDM), brinza (9%), lapte praf degresat rehidratat, proteina din lapte, sare, unt, arome, corector de aciditate (acid citric E 330), potentiator de gust (E 621 glutamat monosodic), antioxidant (E 301 ascorbat de sodiu), stabilizatori (E 450 difosfat dipotasic), (E 452 trifosfat pentasodic), conservanti (E 250 nitrit de sodiu), E 252 (nitrat de potasiu): aroma, faina de cereale, telina, mustar”.

ANALIZA. Cremvurstii Aia sint un produs din carne, obtinuta prin dezosarea mecanica a carcaselor de pui si curcan, cu valoare biologica scazuta si cu risc microbiologic crescut (MDM), ne explica prof. Mencinicopschi. Consumatorii trebuie sa fie atenti la grasimile animale aterogene din pui si unt, dar si la multitudinea de aditivi alimentari care le pun in pericol sanatatea.

Acesta este si motivul pentru care specialistul nu recomanda produsul copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de maladii cardiovasculare si cerebrovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de densitate osoasa scazuta (osteoporoza), suferinzilor de maladii neurodegenerative, de artrite reumatoide si reumatism, celor cu afectiuni hepato-biliare si renale, bolnavilor de cancere, celor cu boli dermatologice, astm, maladii pulmonare, boli ale colagenului, suferinzilor de hiperuricemie-guta, dislipidemie si hipertrigliceridemie. Cremvurstii sint interzisi suferinzilor de celiachie, continind o sursa de gluten. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here