An bun de dat la stiuca

0
63

Cunoscatorii spun ca anul acesta daca bagi o mana in apa prinzi o stiuca pe lacurile Deltei Dunarii.

Chiar si incepatorii au sansa sa prinda capturi deosebite. Anul acesta, pestele din Delta Dunarii a avut timp sa se inmulteasca, spre bucuria pescarilor care au luat cu asalt lacurile si canalele Deltei. „Categoric, se poate spune ca este anul stiucii.

Am fost cu turisti care s-au speriat cand au vazut dintii unei stiuci de cinci-sase kilograme. Cei cu experienta sunt mai mofturosi: vor exemplare de la zece kilograme in sus”, povesteste Silviu Gheorghe, patronul unei pensiuni din Delta Dunarii.

Informatia este confirmata de pescarii profesionisti. „In urma inundatiilor, apa a crescut foarte mult si nu s-a mai pescuit, asa ca puietul de stiuca a avut timp sa se dezvolte si sa ajunga la o greutate considerabila”, sustine pescarul Ovidiu Ghionu.

Desi este mai mult vanator, fostul premier Adrian Nastase s-a convins personal ca este anul stiucii in Delta Dunarii. In urma cu doua saptamani, el a prins in zona Crisani circa douazeci de stiuci, povesteste fostul premier pe blogul personal.

„Am prins, cu eforturi si cu o febra musculara ulterioara, vreo douazeci de stiuci – intre unu si cinci kilograme. In mod sportiv, le-am dat drumul inapoi in apa”, spune Nastase.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here