Radacina de anghinare este usor digerabila si are proprietati terapeutice notabile: este antitoxica si elimina surplusul de colesterol din corp.anghinarea

Mai mult, preparatele pe baza de anghinare cresc apetitul si ajuta la buna functionare a ficatului si a bilei. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in nutritie si fitoterapie, recomanda consumul de anghinare si pentru regenerarea firelor de par, pentru protectia rinichilor si a sistemului nervos. Mai mult, planta are o puternica actiune antimicrobiana.

Reteta saptamanii: Salata energizanta cu anghinare

Calorii: 150/portia
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente: 6 anghinare, 4 rosii coapte, taiate in felii groase, 100 g masline, 200 g fasole boabe fiarta, sucul unei lamai, 50 mg ulei de masline, o lingurita de cimbru.
Preparare: Rupeti petalele anghinarei si scoateti miezul pe care trebuie sa-l puneti in apa rece, ca sa nu se innegreasca. Fierbeti petalele pana se inmoaie, apoi lasati-le sa se raceasca. Amestecati toate ingredientele, inclusiv miezul legumei tocat marunt, si asezonati-le cu ulei de masline si cu suc de lamaie.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here