Britanicii sint de parere ca studiile in ceea ce priveste riscurile consumului de carne provenita de la animale clonate ar trebui realizate intr-o maniera la fel de serioasa si de clara precum cele care au ca obiect principal aditivii alimentari. Acest lucru reiese dintr-un studiu initiat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA).
De asemenea, conform statisticii, exista o mare diferenta intre metodele pe care autoritatile le folosesc pentru a evalua cit de sanatoase sint produsele si ceea ce percepe consumatorul a fi benefic pentru alimentatia lui. In luna ianuarie a acestui an, forul european a demarat o dezbatere publica pentru a vedea care este reactia consumatorilor cu privire la animalele clonate. Atunci, britanicii au opinat ca aceste produse nu vor aduce nimic nou pe piata alimentara si ca subiectul trebuie tratat cu maxima seriozitate deoarece exista riscul aparitiei unor boli destul de periculoase.
Evaluarea produselor provenite de la animalele clonate a fost facuta la cererea Comisiei Europene in luna februarie a anului trecut. Majoritatea studiilor care se facusera pina atunci nu erau prea concludente, astfel incit anumite informatii nu au fost disponibile opiniei publice pentru o lunga perioada de timp.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here