Ansamblul rezidential din Padurea Dumbrava jud. Sibiu – amanat

 colecatre deseuriOrdinul Arhitectilor din Romania, filiala Sibiu-Valcea a trimis o scrisoare Consiliului Local prin care explica faptul ca trebuie ceruta reducerea regimului de inaltime a imobilelor, pe langa alte nereguli semnalate in proiect. Proiectul companiei Sitex Dumbrava SA a perimit recomandarea de neavizare din partea Comisiei de specialitate a Consiliului Local. 

FISA TEHNICA A INVESTITIEI

Strand municipal si zona de agrement, in Padurea Dumbrava, Sibiu (DJ 106A Sibiu-Rasinari)

Beneficiarul proiectului: Primaria Municipiului Sibiu

Suprafata totala: 18,1556 ha

Teritoriul investitiei va avea loc in cinci zone principale:
– parcare-640 de locuri;
– zona de camping si rulote-cazare turistica in rulote si casute de camping;
– zona de sport-cu terenuri de sport in aer liber, teren de minigolf, piste de skateboard, pereti de alpinism si un bazin olimpic acoperit;
– zona de strand-cu diverse bazinein aer liber: bazine neinotatori cu tobogane sijocuri de apa, bazin pentru copii cu loc de joaca, bazine pentru relaxare si hidromasaj, bazine inot si sarituri de dimensiuni olimpice;
– zona complexului balnear si de agrement permanent-hotel; cu restaurant, centru balnear si SPA cu bazine de hidromasaj, sauna si dotari pentru masaj si relaxare, cu functionare pe tot parcursul anului.

De asemenea compania solicitase aprobarea pentru construirea a 6 imobile a 17 etaje, urmand a fi amenajate un total de 1.400 de  apartamente.

Afaceristul sibian Ilie Carabulea a explicat in exclusivitate pentru „Adevarul de aseara” ca nu are de gand sa renunte la proiectul din Padurea Dumbrava: „Daca nu a fost complet, o sa-l completez, dar deocamdata nu am primit nimic in scris in care sa mi se explice de ce acesta a fost retras de pe ordinea de zi. Ce pot sa va spun si vreau sa se inteleaga este ca geneza acestui proiect este luata din dezvoltarile facute de intreprinzatorii germani, pe care Romania trebuie sa le urmeze pentru dezvoltarea economica.”

De profesie inginer, a absolvit in anul 1970 Institutul Politehnic Brasov, iar dupa 1973 a ocupat pozitii importante in cadrul mai multor companii sibiene. Ilie Carabulea, detine in prezent S. C. Atlassib S.R.L., una dintre cele mai mari companii de transport international de persoane din Romania. El detine afaceri si in domeniile: agricultura, industrie, turism, leasing, al asigurarilor si cel financiar – bancar, fiind actionar semnificativ al Bancii Comerciale Carpatica.
Cu o avere estimata la 75 mil. de dolari, Carabulea se afla pe locul trei in lista celor mai bogati sibieni.

Sursa: http://www.stirilocale.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *