Apa, fructe si legume, dar nu si bere!

fructe si legumeIn perioadele cu temperaturi extrem de ridicate, specialistii recomanda un consum de 1,5-2 litri de lichide zilnic – apa plata sau minerala, echivalente ca aport de saruri minerale si ceai din plante sau fructe – fara a astepta aparitia senzatiei de sete.

Astfel, este necesar sa bem cate un pahar cu apa la fiecare 20 de minute. Totodata, este indicat a fi consumat si iaurtul deoarece o doza din acesta produce aceeasi hidratare ca si un pahar cu apa. Exceptie fac bauturile cu un continut ridicat de cafeina: cafea, cola sau de zahar: sucuri carbogazoase deoarece sunt diuretice.

De asemenea, in alimentatia cotidiana trebuie sa predomine fructele si legumele proaspete, precum pepenele galben sau rosu, prunele, castravetii, rosiile, intrucat acestea contin o mare cantitate de apa.

Medicii distrug si mitul „unei beri reci la o terasa”, subliniind ca alcoolul trebuie evitat, indiferent in ce cantitate se gaseste intr-o anumita bautura, intrucat acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *