Arabii ne predau lectii de ecologie

Au in administrare „aurul negru” al lumii, domina din punct de vedere financiar alte popoare, angajeaza cei mai buni ingineri din lume pentru constructii uluitoare, nu sunt nevoiti sa munceasca pentru a se intretine etc. Acestia sunt arabii. Vedem la televizor tot felul de realizari tehnice ale arabilor. Printre acestea, exista si realizari majore in domeniul ecologiei.
desert
Un factor indispensabil vietii este apa. Noi, cei care pentru a bea apa si pentru a ne spala nu trebuie decat sa dam drumul la robinet, nu stim sa protejam acest bun nepretuit. Noi stim doar sa-l intoxicam cu tot felul de substante, sa-l folosim fara masura. Arabii, care nu detin acest bun decat in limita supravietuirii sunt cei care ne pot da lectii in legatura cu protejarea si folosirea calculata a apei. Fie ca folosesc centrale de filtrare a apei oceanice, fie ca aduc apa de la zeci de kilometri departare prin canale sapate manual, acesti oameni nu numai ca protejeaza apa, dar o si pastreaza.

Urmarind un documentar pe un post de televiziune am vazut ca arabii, pentru a ecologiza centralele care pana acum foloseau petrolul pentru a desaliniza apa sarata a oceanului, au angajat o echipa de ingineri englezi care sa experimenteze o centrala care sa foloseasca energia solara si eoliana pentru a crea apa potabila. Pe langa aceasta utilizare, aceasta noua centrala va putea fi folosita ca un veritabil teatru in aer liber.

Este clar ca arabii isi investesc cea mai mare parte din bani in scop turistic si ecologic. Urmarind un reportaj la stiri, am aflat faptul ca un emir deja a inceput lucrul la construirea primului oras pur ecologic din lume folosind o trupa de ingineri englezi. Tinand cont de ceea ce am scris mai sus, este clar ca orice este posibil. Acest oras va folosi cele trei tipuri de energie care la ora actuala fac deliciul ecologistilor : eoliana, solara, electrica. Numai faptul in sine ca va fi construit in mijlocul dunelor de nisip ne da o idee despre necesitatile de spatiu din aceasta zona.

Probabil ca ne punem intrebarea urmatoare : Nu cumva tot ceea ce este artificial distruge mediul? Ei bine, raspunsul este nu. Un mediu artificial care foloseste energie naturala, care pastreaza si purifica apa din atmosfera, care nu distruge mediul natural de viata al plantelor si animalelor, este un mediu ecologic. Este clar ca o oaza artificiala in mijlocul desertului nu distruge ci creaza vegetatia, nu omoara ci aduce vietatile intr-un mediu de viata propice.

Putem trage concluzia ca din punct de vedere ecologic si tehnic, Romania este cu cateva zeci de ani in urma unor state mult mai sarace din toate punctele de vedere. In cazul in care statul roman va vrea vreodata sa investeasca in protejarea mediului, atunci in primul rand ar trebui sa aiba intrevederi si sa primeasca o consiliere speciala de la emirii arabi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *