ArcelorMittal Galati intentioneaza sa isi creasca prezenta pe piata de turbine eoliene din Romania

Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
ArcelorMittal Galati intentioneaza sa isi creasca prezenta pe piata de turbine eoliene din Romania

ArcelorMittal Galati intentioneaza sa isi creasca prezenta pe piata romaneasca de turbine eoliene prin adaptarea productiei la cerintele acestei industrii, precum si prin imbunatatirea calitatii serviciilor si a termenelor de livrare pentru clientii sai.

„Ne-am adaptat procesul de productie si calitatea produselor pentru a raspunde cerintelor pietei. Avem laboratoare de testare cu ultrasunete, precum si echipe care detecteaza defecte si verifica suprafata tablei. Acestea ne permit sa ne ajustam parametrii laminoarelor pentru a putea produce dimensiunile comandate”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galati, in timpul seminarului „Wind Power Romania”.

In prezent, ArcelorMittal Galati livreaza tabla groasa pentru turbine eoliene catre producatori din Grecia, Polonia, Republica Ceha, Ucraina, India si Turcia, intentionand sa coopereze si cu alte companii care construiesc parcuri eoliene in Romania in regiuni precum Moldova, Dobrogea, nordul si estul Munteniei. Clientii companiei beneficiaza de termene scurte de livrare pentru cantitatile comandate, de solutii logistice personalizate si de un sistem proactiv de comunicare pentru verificarea statutului comenzii. Tipurile de otel produse de combinatul din Galati sunt potrivite pentru fabricarea celor mai importante parti componente ale unei turbine: elice, nacela, axul rotor, turnul, precum si pentru lucrarile de fundatie si de constructie.

Compania exprima necesitatea de a se atenua diferentele fata de alte tari cu privire la nivelul de subventii si scutiri acordate, dat fiind faptul ca, in alte regiuni ale lumii rezulta costuri ale energiei mai bune, iar intarzierea acestui proces ar putea duce la pierderea de locuri de munca pentru Romania.

ArcelorMittal Galati, un consumator important de energie in Romania, intelege importanta sprijinului pentru utilizarea de energie regenerabila competitiva, pentru a putea raspunde schimbarilor climatice si pentru a creste securitatea energetica.

Compania considera ca, pe viitor, este necesara o mai buna abordare a sistemului de implementare a schemelor de sprijin financiar. ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera integrata din lume, prezenta in peste 60 de tari. In 2011, ArcelorMittal a inregistrat venituri de 94 de miliarde USD si o productie de otel de 91,9 milioane de tone, reprezentand aproximativ 6% din productia mondiala de otel. Operatiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tine de minereu de fier si 8 milioane de tone de carbune metalurgic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *