Artistul Dennis Spaine din Sierra Leone ne invita sa salvam natura

0
30

Artistul Dennis Spaine din Sierra Leone deschide la Muzeul de Stiintele Naturii Suceava expozitia neconventionala „Ecoart, fii mandru, recicleaza!”, incepand de miercuri, 1 septembrie.

Expozitia este „un proiect de incurajare a reciclarii deseurilor mediului inconjurator si de reliefare a valentelor pozitive ale acestuia, prin imagini”, mesajul ei fiind „de a iubi natura, frumusetile ei, de a pretui si recicla tot ce se poate pentru a veni in ajutorul ei”, spune artistul. Colectia cuprinde 15 tablouri de dimensiuni mari, realizate din capace de sticla.

Denisse Spaine este stabilit in Romania din 2005, are o familie aici si spune ca s-a integrat foarte bine la noi. Marturiseste ca ideea unor astfel de lucrari i-a venit in timp ce lucra la un bar: „A fost o perioada cand am lucrat la bar si am observat ca zilnic zeci de capace metalice sunt aruncate. M-am gandit ca nimeni nu le foloseste, nimeni nu le recicleaza, ele fiind considerate deseuri metalice. M-a atras coloritul lor si de aceea m-am decis sa le colectez pentru a le recicla, a face arta. Mi-am dat seama ca le pot valorifica folosindu-le forma si culorile. A fost ca o inspiratie. Timp de doi ani am colectat capacele, apoi alte 6 luni de zile mi-au trebuit sa schitez tablourile si sa imbin capacele in asa fel incat sa creez o imagine cat mai reala din mediul inconjurator. Pentru a defini mesajul si a-l transpune in realitate, am folosit vopseaua. Tablourile mele transpun imagini din natura, reprezentand plante si animale in mediul lor, fiecare transmitand mesaje eco”. Dennis Spaine intentioneaza ca in viitor sa organizeze si alte expozitii nationale si internationale si chiar sa deschida un muzeu eco „unde toti cei interesati si doritorii sa ni se alature pentru a lupta impotriva distrugerii naturii, iar artistii sa-si expuna ideile si arta creata”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here