Arval Romania planteaza copaci pentru fiecare client si angajat al companiei prin proiectul Tree-Nation

Arval Romania, parte a grupului financiar BNP Paribas si companie de referinta pe piata romaneasca si europeana a leasingului operational auto cu servicii incluse, s-a alaturat proiectului Tree-Nation.
Arnault Leglaye, Managing Director Arval Romania
Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte ecologice din lume, care are ca obiectiv plantarea copacilor pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice, a defrisarilor si a saraciei.
Tree-Nation se bucura de sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Mediu.

Pana in momentul de fata, Arval Romania a plantat copaci pentru fiecare angajat si pentru fiecare client al companiei, prin intermediul acestui proiect ecologic. Astfel, pana la finalul lui 2008, compania va contribui cu peste 1.000 de copaci pe plantatia din regiunea Dosso, Niger.

Arval Romania adopta o viziune globala asupra responsabilitatii pe care o companie o are fata de mediu, luand in calcul imbunatatirea conditiilor de mediu la o scara larga. Am decis sa ne concentram eforturile in regiunea de vest a Africii, pentru ca este zona cu cea mai mare nevoie de reimpadurire din lume, care contribuie intr-o masura mult mai mare la imbunatatirea conditiilor climatice la nivel global„, declara Arnault Leglaye, Managing Director Arval Romania.

La nivel international, Arval este puternic implicat in actiunile de protejare a mediului inconjurator, prin Programul de Dezvoltare Durabila care include o raza larga de actiune prin cele 3 teme abordate: protectia mediului, prevenirea riscului rutier si implicarea sociala.

Subsidiarele Arval din toate tarile isi incurajeaza si consiliaza angajatii si clientii pentru a proteja zilnic mediul inconjurator. De exemplu, in Franta, suma de bani economisita prin reducerea emisiilor de CO2, generate de catre flota auto a personalului companiei, a fost donata in scopuri caritabile. Arval Marea Britanie a decis implementarea unor sisteme de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Printre acestea, Arval analizeaza posibilitatea utilizarii autovehiculelor-hibrid si a bio-combustibilului. Aceste actiuni de responsabilitate fata de mediu ale companiei intreprinse in Anglia au avut ca rezultat reducerea ratei medii de emisii CO2 de la 165g p/km la 152g p/km.

Arval Olanda utilizeaza instalatii de iluminare inteligente care se aprind automat la intrarea persoanelor in birouri. De asemenea, compania implementeaza planuri de incurajare a utilizarii bicicletelor pentru angajatii care traiesc la o distanta de maxim 10 km de locul de munca sau a mijloacelor de transport in comun, in locul automobilelor.

Parte a actiunilor sale de protejare a mediului inconjurator, in perioada 13-19 septembrie 2008, Arval a fost partenerul principal al evenimentului „Eco Tour” desfasurat in 14 tari din Europa. Principalul scop al acestei intreceri a fost obtinerea unui consum de carburant cat mai mic, pe o distanta prestabilita, folosind in acelasi timp metode de conducere ecologica.

Pe plan local, activitatile ecologice ale Arval Romania vor continua si in 2009.

In urma analizelor efectuate, la un rulaj de aproximativ 20.000 de km, intr-un an de zile, emisiile de CO2 pot oscila intre 2 si 5 tone. Astfel, Arval Romania va propune clientilor sai posibilitatea de a compensa emisiile de CO2, aceasta actiune tinand cont de specificul fiecarui vehicul ales de client, calculand automat numarul de copaci necesari pentru a compensa tonele de dioxid de carbon degajate in atmosfera. De asemenea, masurile ecologice de conducere a unui vehicul trebuie privite ca o necesitate, in conditiile in care acestea contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de dioxid de carbon cu 20%„, adauga Arnault Leglaye.

Alaturi de lansarea propunerilor catre clientii companiei de a compensa emisiile de CO2 generate de utilizarea vehiculelor, Arval Romania estimeaza ca va planta anul viitor, cel putin 5.000 de copaci, tot in colaborare cu Tree-Nation. In plus, in 2009, Arval va promova in continuare in Romania vehiculele cu un consum redus si cu emisii de CO2 optimizate, iar pentru toata corespondenta comerciala, Arval Romania va folosi hartie reciclata, pe langa restul proiectelor care sunt in analiza spre a fi implementate.

Mai multe detalii pe www.arval.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *