Asfalt cauciucat ?i metrou, pentru combaterea polu?rii fonice în Timi?oara
Asfalt cauciucat și metrou, pentru combaterea poluării fonice în Timișoara
Asfalt cauciucat si metrou, pentru combaterea poluarii fonice in Timisoara
Asfalt cauciucat si metrou, pentru combaterea poluarii fonice in Timisoara

Autoritatile locale timisorene au luat in atentie zgomotul cu care se confrunta zilnic timisorenii si care constituie un important factor de poluare si de diminuare a calitatii vietii in capitala Banatului. Mijloacele de transport rutier, feroviar si aerian sunt principalele generatoare de zgomot, precum si activitatile industriale.

Pentru a diminua efectele poluarii fonice a fost intocmita, inca de acum cativa ani, o harta strategica de zgomot, iar in perioada urmatoare se vor intocmi planurile de actiune.

Printre solutiile propuse de administratia locala figureaza o serie de proiecte deja anuntate, care vizeaza o administrare eficienta a zgomotului: completarea soselei de centura, dezvoltarea retelei de transport fara motor, construirea a cinci poduri noi peste Bega, aplicarea unui strat de asfalt cauciucat pe arterele intens circulate, precum si inlocuirea transportului de suprafata prin cel subteran, prin construirea unor linii de metrou cu legaturi intre zonele importante ale municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here