Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”

Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Fundatia Carl von Linde lanseaza miercuri, 21 mai, ora 10:00, «Respira Adanc», un proiect de educare si constientizare publica a importantei calitatii aerului.

In perioada 21 mai – 30 septembrie, proiectul isi propune sa atraga atentia publicului larg, dar si a aut

Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”

Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”

oritatilor asupra importantei adoptarii unor masuri legale sau administrative, schimbarii mentalitatii si, nu in ultimul rand, adoptarii unui stil de viata care sa asigure  pastrarea unui aer curat in marile orase.

In vederea atragerii atentiei publicului, proiectul «Respira Adanc» este reprezentat sub forma unei constructii mobile, formata din doua domuri transparente, amplaste la intersectia Bd. Magheru cu strada Anastasie Simu, si se ofera publicului o experienta senzoriala antagonica. In primul dom, este construita o lume ideala, plina de vegetatie, linistita si relaxanta. In cel de-al doilea dom, avem imaginea unui posibil viitor, un viitor in care omul incearca sa reconstruiasca o lume distrusa si pierduta.

« Speram ca acest proiect prezentat sub forma unor experiente in antiteza, alaturi de dezbaterile ce vor avea loc intre autoritati, reprezentati ai sistemului de sanatate, societatea civila si reprezentanti ai mediului de afaceri ce activeaza in domenii poluatoare, sa reuseasca sa puna pe ganduri atat publicul larg, care va intra in contact cu acest proiect, cat si factorii decidenti in privinta adoptarii unor masuri corective si a implementarii acestora. Speram sa genereze macar un prim pas in sensul unei mai mari responsabilizari cu privire la calitatea aerului din zonele urbane si nu numai. Principala directie de intervenite a Fundatiei Carl von Linde este domeniul sanatatii si, desi acest proiect aparent se inscrie mai degraba intre actiunile de protectie a mediului, am decis totusi sa il sustinem pentru ca sanatatea noastra are de multe ori legatura cu mediul in care traim, si ne dorim ca mai multe din eforturile noastre sa previna decat sa trateze », a declarat Anna Chitan, Presedinte Fundatia Carl von Linde.

«Incercam prin aceste doua experiente oferite vizitatorilor sa subliniem impactul actiunilor si activitatilor noastre asupra unui ecosistem extrem de complex si delicat. Dintre daunele pe care le putem produce si incapacitatea noastra de a le face reversibile, despre imposibilitatea de a copia si reface natura in forma ei naturala. Explicam impactul asupra pamantului, apei si in mod special asupra aerului»,  a decalarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Respira Adanc” se adreseaza in aceeasi masura si autoritatilor. In cadrul proiectului,  se vor realiza mese rotunde si consultari intre factorii de decizie din administratia centrala si locala pentru a identifica solutii care sa asigure protectia calitatii aerului. Temele vizate sunt imbunatatirea comunicarii intre autoritati, adoptarea si amendarea legislatiei actuale, identificarea masurilor administrative, comunicare publica si educatie.

“Respira adanc” este un proiect unic in Romania, un proiect care transmite un mesaj clar: “Nu ne permitem luxul de a nu respira! Trebuie sa avem grija de aerul nostru!”

 

Despre Fundatia Carl von Linde

Fundatia Carl von Linde, este o fundatie tanara, fondata in anul 2013, ce si-a propus sa sustina in principal sistemul de sanatate romanesc, prin proiecte cu rezultate sustenabile si durabile. Alaturi de autoritati, de alte organizatii non-guvernamentale si de organizatii de pacienti dezvoltam proiecte de modernizare a unitatilor spitalicesti, proiecte de eficientizare a sistemului public de santatate, realizand si punand la dispozitia autoritatilor studii comparative intre tratamentul ambulatoriu si cel prin spitalizare, proiecte de sustinere a pacientilor cu afectiuni grave sau rare etc.

Ne sunt dragi si artistii, profesorii si ecologistii din Romania, de aceea o mica parte a fondurilor noastre merg si in aceasta directie catre initiative de mica amploare, dar admirabile a acestor oameni.


Contact :

Fundatia Carl von Linde

Contact : Anna Chitan, Presedinte

Mobil : 0740115046,

Email : fundatiacarlvonlinde@gmail.com

Adresa : Timisoara, str. Avram Imborane nr. 9, 300136

 

Despre Asociatia Green Revolution

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Contact:

Asociatia Green Revolution:
Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION
Mobil: 0728.051.780
Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23
Adresa: str. Intrarea Valului nr.2, sect.1, Bucuresti
Email: geanina.matei@greenrevolution.ro21 Mai 2014 -Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016