Auchan anunta ca nu va mai comercializa specii de rechini amenitate cu disparitia rechini

Grupul francez de retail Auchan a anuntat, miercuri, ca nu va mai comercializa in magazinele sale, din cele 12 tari in care activeaza, nicio specie de rechini amenintate cu disparitia, potrivit AFP.

Decizia se va aplica imediat in Franta, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, China, Taiwan, Rusia si Ucraina, iar la sfarsitul anului in Italia si Portugalia.

Auchan, care a oprit deja de la vanzare, in 2007,specia de ton rosu, si-a luat angajamentul de a scoate de la vanzare mai multe specii de pesti amenintate cu disparitia, precum si pestii a caror dimensiune este superioara fata de reglementarile europene privind pescuitul.

Masura survine ca urmare a campaniilor initiate de mai multe ONG-uri, printre care si Greenpeace, care a lansat la sfarsitul lui septembrie o campanie europeana pentru a obtine iinterdictia de comercializare in supermaketuri a opt specii pe cale de disparitie printre care si rechinul siki.

O treime din speciile de rechini si rudele lor sunt pe cale de disparitie din cauza pescuitului excesiv, dupa cum arata IUCN. Expertii arata ca rechinii sunt foarte sensibili la pescuitul excesiv deoarece se maturizeaza foarte greu si au foarte putini pui. Este vital ca guvernele sa creasca monitorizarea barcilor ce pescuiesc rechini.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here