Atentie ce traseu va alegeti pentru jogging! In timpul orelor cu trafic aglomerat, riscati sa faceti atac de cord daca alergati in apropierea coloanelor de masini si inhalati poluarea produsa mai ales de motoarele diesel. Este concluzia unor cercetatori scotieni, aparuta in New England Journal of Medicine.emisii de gaze

Riscul unor boli cardiovasculare apare chiar si dupa numai o ora de efort fizic in poluarea facuta de masini. Cele mai periculoase sunt considerate gazele de esapament produse de motoarele diesel, pentru ca acestea emana de 100 de ori mai multe particule care polueaza decat motoarele pe benzina.

Cercetatorii de la Centrul de Stiinte Cardiovasculare al Universitatii din Edinburgh au facut experimentul pe mai multi barbati pusi sa faca exercitii fizice intr-un mediu la fel de poluat ca si cel dintr-un mare oras aglomerat. Ei au observat ca dupa 30 de minute de efort activitatea cardiovasculara are de suferit. Efectul dureaza chiar si 6 ore dupa terminarea exercitiilor fizice.

Oamenii de stiinta spun ca inima nu se mai oxigeneaza normal din cauza poluarii si apare riscul de infarct.

Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here