Avertismentul astronauţilor de Ziua Pamantului 2014: "Doar norocul ne mai poate salva"
Avertismentul astronautilor de Ziua Pamantului 2014: "Doar norocul ne mai poate salva"
Avertismentul astronautilor de Ziua Pamantului 2014: „Doar norocul ne mai poate salva”

Pe 22 aprilie 2014, cu ocazia Zilei Pamantului, trei fosti astronauti NASA vor organiza o conferinta de presa in cadrul careia vor prezenta noi dovezi descoperite de oamenii de stiinta ce atesta ca planeta noastra a suferit de 3 pana la 10 ori mai multe impacturi cu asteroizi uriasi decat se credea pana acum.

Datele colectate de o retea de avertizare asupra armelor nucleare, ce vor fi dezvaluite de Ed Lu, fost astronaut si totodata CEO-ul Fundatiei B612, in cadrul conferintei vor arata ca „singurul lucru care previne o catastrofa provocata de un asteroid de dimensiunile unui oras este norocul chior”.

Cercetatorii au descoperit ca din 2001 pana astazi au avut loc 26 de explozii de o intensitate similara celor produse de o bomba atomica. Exploziile au avut loc in regiuni izolate, departe de zonele locuite, insa au fost detectate de o retea de avertizare conceputa pentru a detecta exploziile nucleare.

PASĂREA COLIBRI zboara mai repede decat un avion de vanatoare. Este greu de fotografiat

„Aceasta retea a detectat 26 de explozii multi-kiloton din 2001, toate datorandu-se impacturilor asteroizilor. Aceste date arata ca impactul unui asteroid nu este un eveniment rar, ci are loc de 3-10 ori mai des decat credeam pana acum. Faptul ca niciunul dintre aceste impacturi aratate in clipul video nu a fost detectat in prealabil dovedeste ca singurul lucru care previne o catastrofa este norocul chior. Scopul misiunii B612 Sentinel este de a gasi si de a detecta asteroizii cu cateva decenii inainte sa loveasca Pamantul, pentru a ne permite sa le deviem traseul”, a comentat Ed Lu, CEO-ul fundatiei B612, care organizeaza conferinta de presa, potrivit descopera.ro

La eveniment vor participa si astronautii Tom Jones si Bill Anders, acestia tinand o prelegere intitulata „Salvand Pamantul prin tinerea asteroizilor de mari dimensiuni la distanta”.

Fundatia B612 a lansat un parteneriat cu Ball Aerospace pentru a construi Sentinel Infrared Space Telescope Mission. Atunci cand va ajunge pe o orbita solara, mai aproape de Soare decat de Terra, Sentinel va folosi razele infrarosii pentru a detecta sute de mii de obiecte mai mari de 140 de metri in diametru ce se gasesc in apropierea Pamantului si care nu sunt cunoscute astazi oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here