Baia de Arama nu mai are statie de epurare

Statia de epurare din orasul Baia de Arama, judetul Mehedinti, care valoreaza 600.000 de euro, nu mai functioneaza de cateva zile. Desi a fost construita in urma cu doi ani, cu bani europeni, aceasta si-a intrerupt activitatea din cauza datoriilor, iar primaria a redus numarul angajatilor. De ceva timp, dejectiile a 2.000 de familii care traiesc in Baia de Arama ajung in paraul Bulba, care traverseaza orasul.statie de epurare
Unul dintre motivele pentru care statia nu mai functioneaza este datoria de 20.000 de lei pe care o are la compania CEZ, care a decis sa intrerupa furnizarea energiei electrice. Mai mult, nici angajatii statiei nu si-au mai primit banii de cinci luni.
„Statia nu mai functioneaza pentru ca de vreo 40 de zile nu a platit nimeni factura la curent. Acum, dejectiile din oras se duc pe Bulba”, a spus unul dintre angajatii statiei.
Cetatenii din Baia de Arama sunt nemultumiti de ceea ce se intampla.
„Eu m-am gandit ca statia asta nu o sa aiba viata lunga, pentru ca la noi se intampla des ca lucrurile de valoare sa fie lasate in paragina de edili. Cei de la conducere ar trebui sa se gandeasca la faptul ca suntem si noi un oras. Nu avem nici o datorie la apa sau la curent, intrucat, cu putinii bani pe care ii avem, ne platim toate darile, asa cum este normal”, a spus Vasile Ciornatoiu, localnic.
Primaria cunoaste situatia, insa spune ca se afla in imposibilitatea de a plati toate datoriile pe care statia le are in prezent.
„Stim foarte bine care sunt datoriile statiei de epurare, insa nu avem de unde sa platim factura catre CEZ. Compresoarele nu mai merg. S-a depus mizerie pe ele, iar ca sa le desfunde cineva trebuie sa platim si nu avem de unde. Am hotarat intr-o sedinta de consiliu local sa mai reducem numarul angajatilor pentru ca nu avem cu ce sa-i platim”, a declarat viceprimarul orasului Baia de Arama, Ilie Bunceanu.
Reprezentantii Garzii de Mediu nu au stiut nimic despre situatia de la Baia de Arama, insa au declarat ca vor face investigatii, iar daca se va dovedi ca primaria incalca normele de mediu, aceasta risca o amenda de pana la 100.000 de lei.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *