Batalie in cinci pentru centrul de deseuri al Clujului

103 milioane de euro, fara TVA, este cea mai buna oferta financiara pentru constructia centrului de deseuri
103 milioane de euro, fara TVA, este cea mai buna oferta financiara pentru constructia centrului de deseuri
103 milioane de euro, fara TVA, este cea mai buna oferta financiara pentru constructia centrului de deseuri

Hidroconstructia, Iridex Group si Argif Proiect au oferit cel mai bun pret la licitatia pentru construirea centrului de management integrat al deseurilor.

103 milioane de euro, fara TVA, este cea mai buna oferta financiara pentru constructia centrului de deseuri
Comisia de evaluare a Consiliului Judetean a deschis ieri ofertele depuse la licitatia pentru construirea centrului de management integrat al deseurilor al judetului.
In total, au fost depuse sase oferte, insa una dintre ele a fost descalificata pentru ca a fost adusa cu o jumatate de ora mai tirziu decit termenul solicitat de autoritatea contractanta.
Cele cinci oferte ramase in competitie au fost depuse de firme din Romania, Grecia, Spania, Italia si Germania. Ofertele acceptate de comisia de licitatie au venit din partea urmatoarele firme si asociatii: Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro si Unio SA Satu Mare, asociatia Confort SA, Atzwanger SPA, Ladurner Impianti SRL si Vel Service SA, Hidroconstructia, Iridex Group si Argif Proiect, Strabag AG si ACI Cluj (societatea care se afla in fruntea consortiului care construieste noua arena sportiva a judetului) si Mesogeos SA Atena. Oferta intirziata, care nu a mai fost deschisa de comisie, a fost depusa de Alpine SA si Egis.

103,01 milioane de lei, pretul cel mai mic

Cea mai buna oferta financiara a venit din partea consortiului format din societatile Hidroconstructia, Iridex Group si Argif Proiect, care au oferit o suma de 103,01 milioane de lei, fara TVA, pentru constructia centrului de deseuri. La polul opus s-a situat oferta grecilor de la Mesogeos Atena, care au venit cu un pret de 130,2 milioane de lei fara TVA. Restul ofertelor au fost urmatoarele: Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro si Unio SA Satu Mare (lider de asociatie) – 112,9 milioane de lei fara TVA, asociatia Confort SA, Atzwanger SPA, Ladurner Impianti SRL si Vel Service SA – 107, 5 milioane de lei fara TVA, Strabag AG si ACI Cluj – 123,2 milioane de lei fara TVA.
Toti ofertantii au propus un termen de finalizare a lucrarilor de 14 luni si o garantie de 60 de luni.

Urmeaza evaluarea ofertelor

La finalul deschiderii tuturor ofertelor depuse in termenul solicitat, reprezentantii comisiei conduse de vicepresedintele Consiliului Judetean, Radu Bica, au anuntat ca oferta depusa de Alpine SA si Egis Romania a fost descalificata, urmind ca ea sa fie returnata fara a fi deschisa.
In perioada urmatoare, comisia va evalua ofertele inregistrate, criteriul principal de atribuire a licitatiei fiind oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. „Speram ca in cel mai scurt timp sa finalizam evaluarea, urmind a desemna cistigatorul acestei licitatii care priveste realizarea unuia dintre proiectele importante ale judetului. Oricum, am realizat astazi (ieri – n.r.) un pas important pentru implementarea noului sistem de management al deseurilor”, a declarat Radu Bica la finalul procedurii de deschidere a ofertelor.
Valoarea estimata initiala a contractului a fost de aproape 140 de milioane de lei fara TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *