Becurile ecologice sunt toxice

Becurile fluorescente economice sunt recunoscute peste tot in lume ca fiind prietenoase cu mediul si ecologice, dar s-a dovedit ca, daca nu sunt reciclate in mod corespunzator, sunt toxice.becuri ecologice

Mai des ca niciodata materialele toxice din care sunt fabricate becurile ecologice ajung in gropile de gunoi, de unde componentele chimice se scurg in sol si in apa si duc la otravirea pestilor si a florei acvatice.

„Becurile ecologice sunt foarte eficiente, dar o data ce au fost utilizate, devin o bomba biologica cu ceas” a declarat Leonard Robinson, directorul adjunct al Departamentului pentru Controlul Substantelor Toxice din California, pentru foxnews.com.

Becurile „ecologice” contin mercur si nu ar trebui aruncate la cosurile de gunoi obisnuite, la fel ca celelalte becuri, avertizeaza specialistii.

Depozitarea mercurului se face prin obtinerea unor forme insolubile, cum ar fi sulfura de mercur (compus inofensiv), insa e otravitor in forme solubile, cum ar fi clorura de metil. (n-red. wikipedia).

„Becurile ecologice ar trebui sa fie inmagazinate si reciclate imediat dupa utilizare, a mai adaugat Leonard Robinson.

Becurile fluorescente raman insa o alegere foarte buna pentru protejarea mediului deoarece cantitatea de mercur pe care il contin este mai mica decat cea folosita in productia pentru fabricarea becurilor incandescente.

Magazinele din Uniunea Europeana nu vor mai avea voie sa cumpere becuri incandescente de 100 W sau alte corpuri de iluminat mate, desi le vor putea vinde in continuare pe cele din stoc, potrivit unei decizii a Comisiei Europene care va intra in vigoare de la 1 septembrie.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *