Beneficiile sucului de sfecla rosie

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante.

Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale in cazul cancerelor de colon, stomac, plamani, san, prostata si testicular.Sfecla contine si o cantitate mare de fibre, care sunt foarte importante pentru prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Retete
Alege o reteta, pune ingredientele de mai jos in blender (nu in storcator, deoarece se pierde pulpa alimentelor care contine fibre, vitamine si alti nutrienti), adauga apa si bucura-te de gustul acestui suc minunat!


1/2 sfecla rosie, un pumn de patrunjel, un pumn de coriandru, 2 morcovi, 1 mar, 3 tije de telina, 2,5 cm radacina de ghimbir;
1/2 sfecla rosie, 3 morcovi, un pumn de coriandru;
1 sfecla rosie cu tot cu frunzele verzi, 4 morcovi, 1/4 lamaie;
1/2 sfecla rosie, 3 ridichi, 3 morcovi, 1 mar.
Sfaturi

Cumpara sfecla bio;
Sfecla nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta in coaja, pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita);
Daca mananci sfecla sau bei suc de sfecla si urina este violet sau rosie, nu-ti face griji, acest fenomen este numit beturie.
Precautii si contraindicatii

Sfecla rosie este contraindicata diabeticilor si persoanelor care sufera de ulcer gastro-duodenal;
Daca ai sau ai avut pana de curand pietre renale sau biliare, evita consumul de sfecla rosie;
Abuzul de suc de sfecla simplu (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale;
Abuzul de suc de sfecla rosie simplu, nediluat are un puternic efect detoxifiant, rezultatul fiind trimiterea catre ficat a unei cantitati foarte mari de toxine, pe care acesta nu le poate procesa;
Sucul de sfecla rosie simplu, proaspat ridica tensiunea arteriala si poate provoca spasmul vaselor sanguine. De aceea, se recomanda a se consuma la 2 ore dupa ce a fost preparat (daca este consumat simplu) sau sa fie preparat in combinatie cu alte legume sau fructe;
Abuzul de suc de sfecla rosie poate cauza diaree.



8 Apr 2014 - Sursa: Gazeta de Botosani



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016