Beneficiile sucului de sfecla rosie
Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante.

Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale in cazul cancerelor de colon, stomac, plamani, san, prostata si testicular.Sfecla contine si o cantitate mare de fibre, care sunt foarte importante pentru prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Retete
Alege o reteta, pune ingredientele de mai jos in blender (nu in storcator, deoarece se pierde pulpa alimentelor care contine fibre, vitamine si alti nutrienti), adauga apa si bucura-te de gustul acestui suc minunat!

1/2 sfecla rosie, un pumn de patrunjel, un pumn de coriandru, 2 morcovi, 1 mar, 3 tije de telina, 2,5 cm radacina de ghimbir;
1/2 sfecla rosie, 3 morcovi, un pumn de coriandru;
1 sfecla rosie cu tot cu frunzele verzi, 4 morcovi, 1/4 lamaie;
1/2 sfecla rosie, 3 ridichi, 3 morcovi, 1 mar.
Sfaturi

Cumpara sfecla bio;
Sfecla nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta in coaja, pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita);
Daca mananci sfecla sau bei suc de sfecla si urina este violet sau rosie, nu-ti face griji, acest fenomen este numit beturie.
Precautii si contraindicatii

Sfecla rosie este contraindicata diabeticilor si persoanelor care sufera de ulcer gastro-duodenal;
Daca ai sau ai avut pana de curand pietre renale sau biliare, evita consumul de sfecla rosie;
Abuzul de suc de sfecla simplu (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale;
Abuzul de suc de sfecla rosie simplu, nediluat are un puternic efect detoxifiant, rezultatul fiind trimiterea catre ficat a unei cantitati foarte mari de toxine, pe care acesta nu le poate procesa;
Sucul de sfecla rosie simplu, proaspat ridica tensiunea arteriala si poate provoca spasmul vaselor sanguine. De aceea, se recomanda a se consuma la 2 ore dupa ce a fost preparat (daca este consumat simplu) sau sa fie preparat in combinatie cu alte legume sau fructe;
Abuzul de suc de sfecla rosie poate cauza diaree.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here