“Ber2M”, cel mai lung ultra-maraton montan din Romania
“Ber2M”, cel mai lung ultra-maraton montan din Romania

Adrian Ber va alerga continuu 123 de kilometri, pe crestele a 2 munti, Fagaras si Piatra Craiului, in decursul a 25 de ore, incepand cu dimineata zilei de 3 august 2013. Evenimentul se numeste sugestiv “Ber2M” si va fi cel mai lung ultra-maraton din Romania. Scopul principal al ultra-maratonului este de a atrage atentia asupra importantei programelor de impadurire si de a strange fonduri pentru campania Padurea Copiilor, a asociatiei ViitorPlus.

Adrian Ber este un alergator amator, dar cu o experienta de peste 3 ani  in alergarile montane de anduranta, ce a reusit deja sa castige mai multe competitii de profil. El a inceput sa sustina cauza Padurea Copiilor cu ocazia unui eveniment similar, Transmaraton 2012, unde Adi a si castigat locul I in proba de ultra-maraton (70km). De atunci si-a dorit sa imbine pasiunea lui pentru alergarea montana cu strangerea de fonduri pentru Padurea Copiilor, astfel luand  nastere ideea evenimentului “Ber2M”.

In dimineata zilei de 3 august, Ber Adrian va incepe alergarea celor 123 km, pe crestele a 2 munti – Fagaras si Piatra Craiului. Punctul de plecare va fi Manastirea Turnu Rosu, iar punctul de sosire Fantana lui Botorog. Diferenta pozitiva de nivel a traseului este de +7.500 de metri (suma inaltimii tuturor pantelor), iar altitudinea maxima la care va ajunge este 2.500 de metri.

Obiectivele principale ale evenimentului “Ber2M” sunt  de a informa si sensibiliza oamenii cu privire la importanta impaduririlor si de a strange 8.000 de euro pentru Padurea Copiilor, astfel incat un hectar de padure sa fie plantat si ingrijit.

Adrian Ber marturiseste: “Imi doresc ca efortul meu sa inspire cat mai multe persoane sa sustina printr-o donatie cauza Padurea Copiilor. Alergarea montana a 123 km, in 25 de ore, este o tinta ambitioasa pentru care am inceput sa ma antrenez sustinut  inca de la inceputul anului, dar sunt convins ca, indiferent de obstacolele pe care le voi intalni pe traseu, voi reusi sa termin cursa. Sunt animat in alergarea mea de gandul ca cei de la ViitorPlus vor continua sa creasca paduri pentru copiii nostri; ei o fac deja de 5 ani si au nevoie de ajutorul nostru al tuturor!”

Pentru ca acest eveniment sa fie posibil, Gabriel Solomon, alergator de anduranta, care detine recordul national pentru alergare pe banda (213 km in 24 de ore), a decis sa se implice in organizarea si promovarea acestuia: “Sunt un sustinator al curselor de alergare care au ca scop strangerea de fonduri pentru cauze sociale si de mediu, eu insumi alerg pentru astfel de cauze de 2 ani. Cand am aflat ca Adrian isi propune sa alerge cel mai lung ultra-maraton montan din Romania pentru cauza Padurea Copiilor, mi-am dorit sa-l sprijin mai mult decat moral, printr-o donatie, si am hotarat sa ma implic in organizarea directa a evenimentului.”

Padurea Copiilor este o campanie de strangere de fonduri a programului de impadurire “Adopta un copac!”, prin care ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – isi propune sa planteze si sa ingrijeasca cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. Padurea Copiilor este cauza de mediu a mai multor evenimente sportive, incepand cu octombrie 2011. Pana acum, aproape 5.000 de alergatori au sustinut aceasta cauza si au facut posibila plantarea, in comuna Poroschia din judetul Teleorman, a aproape 4 hectare de padure (o suprafata echivalenta cu aproximativ 4 terenuri mari de fotbal), ce vor fi ingrijite timp de 5 ani si monitorizate alti 10 ani.

Cei care doresc sa-l sustina pe Adrian Ber si cauza Padurea Copiilor, pot face donatii online pe http://adrianber.ro/ si pot urmari evenimentul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here