Zahar, arome de guave si lamaie, aditivi sunt ingredientele din compozitia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai ca pacaleste consumatorul, dar il si poate imbolnavi daca este consumat in mod frecvent.Redd"s

Berea blonda cu aroma de guava Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform legii puritatii berii, nu este bere, pentru ca berea este produs obtinut prin fermentatia primara si secundara a unui amestec de apa, malt, drojdie si hamei, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Numai ca in acest produs au fost adaugati aditivi alimentari, zahar, dar si arome.

Colorantul caramel, probabil folosit pentru ca berea sa fie si mai blonda, are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. In primul rand, poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). De asemenea, poate incetini cresterea, poate duce la distensii intestinale si hipertrofia rinichilor, poate distruge vitamina B si poate afecta cromozomii.

In compozitia produsului analizat intra si zaharul, care in combinatie cu alcoolul are efecte dezastruoase asupra ficatului, atrage atentia specialistul nostru. Cel mai des apare stenoza hepatica, foarte vizibila, mai ales ca la majoritatea consumatorilor de bere apare „burta de bere”.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca produsul nu este recomandat majoritatii consumatorilor, din cauza combinatiei de alcool cu zahar si aditivi alimentari. Principalii vizati sunt cei care sufera de boli hepatice, pentru ca starea lor se poate inrautati in urma consumului berii analizate. Diabeticii trebuie sa ceara sfatul medicului curant si sa tina cont de cantitatea de glucide. Chiar si producatorul este fair-play si precizeaza ca „recomandam consumul responsabil de bere Redd’s”.

Eticheta
Redd’s. Bere blonda cu aroma de guava si lamaie. Apa, malt, zahar, drojdie, acidifiant acid citric E330 si acid lactic E270, colorant caramel E150, aroma naturala de guava si lamaie. Alcool 4,5%. Recomandam consumul responsabil de bere Redd’s.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here