Primaria sectorului 4 a dat unda verde pentru deschiderea de noi santiere Organizatiile neguvernamentale considera ilegal planul urbanistic de detaliu (PUD) aprobat, saptamana trecuta, de Consiliul Local al sectorului 4, care ii permite Marioarei Micsunescu sa construiasca blocuri cu patru etaje pe un spatiu verde de 20.000 de metri patrati, langa Parcul Tineretului.
parcul tineretului
„Planul aprobat contravine Legii mediului, care interzice schimbarea destinatiei unui spatiu verde amenajat, iar terenul de 20.000 de metri patrati apare ca spatiu verde in hartile municipalitatii. In plus, acest PUD contravine regulamentului local de urbanism, care spune ca suprafetele mai mari de 3.000 de metri patrati se reglementeaza exclusiv prin planuri urbanistice zonale (PUZ), si nu prin planuri urbanistice de detaliu”, a declarat vicepresedintele Asociatiei Eco-Civica, Dan Trifu, citat de NewsIn. O alta organizatie neguvernamentala, „Salvati Bucurestiul”, a anuntat ca va ataca PUD-ul in contencios administrativ.

O hotarare judecatoreasca definitiva

Surse din randul consilierilor locali ai sectorului 4 spun ca au fost obligati sa emita PUD-ul de o hotarare judecatoreasca definitiva obtinuta de Marioara Micsunescu. In 2008, aceeasi Marioara Micsunescu i-a obligat pe edilii Capitalei, tot prin hotarare judecatoreasca, sa-i cedeze cei 20.000 de metri patrati de teren la marginea Parcului Tineretului. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in mai 2008, hotararea prin care municipalitatea cedeaza Marioarei Micsunescu 20.107 de metri patrati de teren la marginea Parcului Tineretului, in schimbul aceleiasi suprafete in interiorul parcului. Daca hotararea nu ar fi fost aprobata, Micsunescu urma sa ceara despagubiri in valoare de 20% din salariul minim pe economie/zi de la consilierii care au absentat, in sedinta din 21 aprilie, la momentul in care a fost supusa la vot hotararea privind schimbul de terenuri. In plus, fiecaruia dintre consilierii prezenti atunci i s-ar fi cerut despagubiri de un milion de lei. Pe 21 aprilie, CGMB a respins, in ciuda unei decizii definitive a instantei, hotararea prin care municipalitatea ar fi trebuit sa cedeze cele doua hectare. Motivul principal pentru care consilierii nu au aprobat punerea in executare a deciziei instantei este acela ca suprafata ce ar fi trebuit oferita, la schimb, Marioarei Micsunescu se afla, ca si terenurile din interiorul parcului, pe spatiul verde al domeniului public, acolo unde, potrivit unei legi emise anul acesta de Guvern, este interzisa realizarea oricarui fel de constructii. Decizia Executivului de a interzice construirea pe spatiile verzi ale domeniului public a venit ca urmare a celebrului scandal privind parcul Bordei, in care municipalitatea a recuperat cu dificultate mai multe terenuri de la omul de afaceri Costel Constanda. Recent, Marioara Micsunescu a depus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care cere sa-i fie aprobata construirea unui bloc-turn de 57,5 metri in apropierea lacului Vacaresti. Respectivul PUZ vizeaza o suprafata de 6.673,27 metri si permite constructii cu inaltimea de 12 etaje.

Sursa: Gardianul

3 COMENTARII

  1. Va rugam sa initiati imediat si cu orice pret actiunile care se impun pentru vizarea urgenta a tuturor nivelelor statale si interstatale capabile sa stopeze aceasta odioasa crima ecologica si umanitara pe cale sa se produca in Parcul Tineretului, pusa la cale de criminali impotriva umanitatii!
    Aceasta banda de criminali odiosi nu poate fi mai puternica decat sistemul care apara parcurile prin OUG 195/2005 completata de OUG 114/2007!
    Numai stopand producerea aceastei crime veti putea demonstra oricand si oricui ca v-ati realizat menirea!
    Acum ori niciodata! Acum ca niciodata! Suntem alaturi de dvs. cu trup si suflet! Asteptam doar un semn pentru a iesi in strada sa va sustinem in actiunile pe care le veti intreprinde!

  2. auziti, nu stie nimeni niste baieti, de preferat din ucraina, ca sa le faca cate o bucurie atat doamnei proaspat proprietar cat si doamnei judecator cu mana larga?… 🙂
    poate asa scapam de blestem si ramanem cu parcuri in bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here