Bihoreni la targul bio din Hajduszoboszlo

0
29

O delegatie din Vadu Crisului s-a aflat la sfarsitul saptamanii la Hajduszoboszlo.


Statiunea Hajduszoboszlo e cunoscuta in Ungaria drept „Mecca reumaticilor”.”Colaborarea dintre Vadu Crisului si Hajduszoboszlo a inceput inca de anul trecut, cand cele doua comunitati au depus in comun un proiect de concept in cadrul programului transfrontalier Ungaria-Romania 2007-2013″, spune viceprimarul de Vadu Crisului, Ioan Hasas.
Parteneriat

Proiectul prevede construirea, la Vadu Crisului, a unui incubator de afaceri in domeniul turismului, in locul vechii primarii, iar la Hajduszoboszlo va fi renovat si dotat un centru de informare pentru turistii romani. Proiectul a fost selectat pentru etapa a II-a, valoarea proiectului este 540 mii de euro. Pe langa Primaria Hajduszoboszlo, partener in cadrul proiectului este si Asociatia Ospitalierilor din Hajduszoboszlo, organizatorul festivalului de produse bio si al vinului care se desfasoara anual in luna septembrie.

Pe langa conducerea Primariei din Vadu Crisului au fost invitati si bucatari din zona. Din pacate nici un bucatar nu a acceptat oferta, chiar daca organizatorii le-au pus la dispozitie produsele bio. Obiectivul festivalului din acest an a fost sa atraga atentia si asupra faptului ca puterea binefacatoare a apei din zona impreuna cu mancaruri preparate din materii prime bio asigura o vindecare mai rapida a bolilor. Despre puterile miraculoase de vindecare a apei din Hajduszoboszlo se vorbeste de 70 de ani, in zona Hortobagy gasim cea mai numeroasa populatie de animale crescute si hranite in conditii bio, iar la Balmazujvaros se gaseste cea mai mare zona destinata legumiculturii bio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here