Daca nu vreti sa va distrugeti pielea, sa va alegeti cu alergii sau chiar cu boli grave, inlo-cuiti produsele de ingrijire conventionale cu cele 100% naturale si ecologice.

Produsele de machiaj si de in-grijire personala fara pa-ra-ben, fenoxietanol, silicon, uleiuri minerale petro-chi-mice, coloranti sau parfumuri de sinteza, cu ingrediente 100% naturale, provenite din agricultura ecologica, sint la mare cautare in Occident. Si la noi au aparut astfel de produse. In Bu-curesti exista chiar un magazin de-dicat exclusiv cosmeti-celor natura-le, bio – Natural Paris -, dar astfel de pro-duse se gasesc si la Leacul si la Beautik.

CHIMICALE. Departe de a fi o „fita”, inlocuirea cosmeticelor conventionale cu cele eco e o investitie in sanatate. Va veti convinge de acest lucru daca cititi lista de ingrediente de pe eticheta gelului de dus, sam-ponului sau cremei pe care le folositi acum. Veti regasi o gramada de chi-micale, unele foarte toxice. De exemplu paraben – methyl pa-ra-ben, butyl paraben, ethyl paraben sau propyl paraben – care este un conservant utilizat la scara larga in industria cosmeticelor conventionale. Stu-diile efectuate au aratat ca, pe linga reac-tii alergice si iritatii ale pielii, acumularea parabenului in tesuturi poate cauza cancer. Alaturi de para-ben, exista insa si alte chimicale despre care expertii spun ca ar trebui excluse. Imidazolidinyl urea si diazolidinyl urea sint tot niste conservanti pe care Academia Americana de Dermatologie ii considera principala cauza ce determina aparitia dermatitei. Uleiul mineral si derivatele sale (parafina) sint obtinute din petrol si blocheaza porii si inhiba functiile naturale ale pielii. Sodium lauryl sulfate (SLS) provoa-ca iritatii ale ochilor sau pielii, cade-rea parului si alte reactii alergice, iar prin interactiunea cu alte substante formeaza nitrati, care sint cancerigeni. Propylene glycol-ul si stearalkonium chloride au fost legate de aparitia unui numar mare de alergii si reactii to-xice. Lanolina este un emolient ob-ti-nut din lina oilor conventionale – contaminata cu tot felul de chimicale – care poate provoca forme grave de acnee. Iar parfumu-rile si vopselele sintetice pot provoca alergii sau chiar favoriza aparitia cancerului.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here