Bio Romania, parteneriat pentru distribuirea produselor micilor producatori locali

0
118
Bio Romania, parteneriat pentru distribuirea produselor micilor producatori locali
Bio Romania, parteneriat pentru distribuirea produselor micilor producatori locali

Asociatia Bio Romania anunta prezenta produselor membrilor sai, in premiera in Romania, pe rafturile magazinelor Carrefour Romania, oferind astfel o piata de desfacere larga pentru micii producatori locali.
Produsele membrilor Asociatiei Bio Romania au fost listate pe 31 iulie 2013 in 7 hipermarketuri din Bucuresti. Incepand cu data de 12 septembrie 2013, clientii Carrefour vor putea cumpara produse bio romanesti din 19 hipermarketuri din tara dupa cum urmeaza: din toate cele 8 hipermarketuri din Bucuresti (Carrefour Unirea, Carrefour Militari, Carrefour Baneasa, Carrefour Vitantis, Carrefour Colentina, Carrefour Berceni, Carrefour Orhideea, Carrefour Colosseum), din cele 2 hipermarketuri din Iasi (Carrefour Era si Carrefour Felicia) si din hipermarketurile din Brasov, Ploiesti, Constanta, Braila, Suceava, Pitesti, Focsani, Buzau si Botosani.
Acest proiect a fost initiat de catre doamna Europarlamentar Daciana Sarbu si domnul Ministru Daniel Constantin carora le multumim pentru sustinerea fara rezerve a micului fermier roman, a tinerilor fermieri, si a fermierilor din agricultura ecologica.
In cadrul parteneriatului lansam oficial si comunicam public brandul sectorului Bio, „Rodul Bio Romanesc”, cu sigla si motto-urile aferente. Costin Lianu, Director General Adjunct al Departamentului de Comert Exterior din cadrul Ministerului Economiei, a prezentat modalitatile de promovare a brandului sectorial Bio al Romaniei prin mecanismele prezentate in Strategia Nationala de Export 2014-2020.
In acelasi timp, Asociatia Bio Romania saluta reducerea cu 15% a TVA-ului la grau, faina si produsele de panificatie ecologice comercializate atat in reteaua magazinelor Carrefour, cat si in magazinele specializate de produse bio. Asociatia Bio Romania se angajeaza ca pana la 1 octombrie, graul, faina si produsele de panificatie – ”Dr. Avraham”, comercializate in reteaua Carrefour sa mai suporte o micsorare a pretului ”de la raft” de inca 5%.
Nu in ultimul rand anuntam faptul ca A.P.I.A. (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si-a dat acordul ca in luna septembrie Asociatia Bio Romania sa organizeze degustari ale produselor certificate ecologic in 16 magazine Carrefour din Bucuresti. Acest lucru va avea loc in cadrul programului de promovare a produselor ecologice in Romania, cu finantare europeana, M.A.D.R. si Asociatia Bio Romania.
Carrefour, prin acesta noua colaborare cu Asociatia Bio Romania, urmeaza axa strategica diferentiatoare asumata in decursul celor 12 ani de la intrarea pe piata locala, aceea de a dezvolta parteneriate cu producatori romani, in scopul sustinerii comunitatilor locale si a satisfacerii nevoilor clientilor sai.
Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – “BIO Romania” este asociatia patronala a sectorului Bio, fiind totodata principalul partener de dialog cu autoritatile statului, militand pentru dezvoltarea durabila a agriculturii si a spatiului rural romanesc, pentru educarea, informarea si constientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atat pentru sanatatea umana cat si pentru cea a naturii, prin promovarea excelentei in domeniul agriculturii ecologice.
Cu peste 9.900 de magazine in 33 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul 1 in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirma ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienti din Europa, Asia si America Latina.
In Romania, Grupul Carrefour numara 126 magazine dintre care: 24 de hipermarket-uri „Carrefour”, 69 de supermarket-uri „Market”, 32 de magazine de proximitate „Express” si 1 website de comert online: www.carrefour-online.ro.

Bio-Romania solicita Guvernului ca toate produsele de panificatie si patiserie sa beneficieze in prima etapa de reducere TVA de 9%. De la 1 ianuarie tinand cont de efectele benefice al agriculturii ecologice Asociatia Bio-Romania doreste TVA 0 la alimentele de baza certificate ecologic si la alimentele procesate, TVA intre 3-5%. Aceasta reducere de TVA trebuie insotita de intensificarea controlului statului asupra tuturor operatorilor din agricultura ecologica, a declarat Presedintele Asociatia Bio Romania, Avraham Marian Cioceanu. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca daca reducerea TVA la paine va fi un succes, atunci se va reduce TVA-ul si la carne. ”De succesul reducerii TVA la paine depinde extinderea si la alte produse. Urmatorul produs care cred ca ar trebui sa beneficieze urgent de scaderea TVA este sectorul carnii”, a spus Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here