Bio Romania

Va rugam sa intrati pe site-ul asociatiei Bio Romania www.bio-romania.org pentru mai multe informatii.

INITIATIVA – Incepe cruciada pentru hrana curata.
18 asociatii, societati comerciale si producatori individuali de roade eco, au constituit la Sibiu Asociatia Bio Romania, un for care se va bate pentru dezvoltarea agriculturii eco si promovarea consumului de alimente sanatoase.

La Sibiu s-a dat startul unei noi revolutii in domeniul agriculturii. O revolutie care are drept scop sensibilizarea consumatorului, dar si a guvernantilor asupra importantei producerii si consumului de hrana sanatoasa, „libera” de influentele nefaste ale ingrasamintelor chimice.

PRIORITATI. Una dintre prioritatile absolute ale Bio Romania este dezvoltarea unui Proiect Educational Ecologic romanesc, prin colaborarea cu scoala romaneasca, de diferite grade, si Biserica. Este vorba despre un efort de modificare a mentalitatii romanilor prin educatie coerenta cu privire la protejarea sanatatii si la modul de a face agricultura si de a respecta mediul inconjurator. In plus, asociatia vrea sa impuna subventionarea procesului de conversie a terenurilor de la agricultura industriala la cea ecologica. „Este o practica europeana existenta de ani de zile, prin care fermierii care trec la agricultura ecologica primesc ajutoare financiare suplimentare. Din pacate, desi exista legislatie in domeniu, in Romania nu este subventionata conversia, iar noi vom milita pentru schimbarea acestei situatii”, a declarat presedintele Bio Romania, dr. Marian Ciocea.

Willy Schuster, unul dintre cei mai cunoscuti bio-gospodari din Romania si membru al asociatiei, sustine ca „este dreptul taranului roman sa produca hrana sanatoasa pentru poporul roman, iar daca se va consuma hrana de la taranul roman, asediul facut de produsele straine nu va mai fi posibil”. Si producatorii au avantaje. Nicolae Pantea, primarul comunei Stefan cel Mare din judetul Calarasi, membru al asociatiei, sustine ca productia ecologica practicata in comuna este 95% destinata exportului. „Anul trecut am vindut kilogramul de griu bio cu 1,6 lei, in vreme ce griul conventional a fost platit cu 0,8-1,2 lei”, spune Pantea. Printre membrii fondatori ai Bio Romania se numara Asociatia Bioagricultorilor din Romania „Bioterra Romania”, cooperativa Biocoop Sibiu, comuna Stefan cel Mare din judetul Calarasi, Eco Market, Shalom Bio Food, Integro Management Consult, doctorul Mihail Papacostea, dar si Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Ortodoxa Romana.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *