Ce cumperi bio, ce iei neecologic

Sunt alimente in cazul carora e inutil sa va puneti problema daca sunt sau nu organice. In schimb, fructele si laptele e de dorit sa fie bio.

Mancarea etichetata cu „bio” (termen care echivaleaza cu ecologic sau organic) e obtinuta fara a se utiliza fertilizatori chimici, pesticide, antibiotice sau hormoni de crestere.

Pentru ca un aliment sa poate fi vandut drept bio trebuie sa fie produs sub o stricta monitorizare a unui organism independent de certificare.

De altfel, intregul lant de productie al acestor alimente e urmarit: de la calitatea solulului, a apei si pana la cea a aerului, iar toate astea cresc costurile.

 

Asa ca cei care prefera bio trebuie sa fie pregatiti sa scoata mai multi bani din buzunar (aproape dublu).

Intrebarea e: merita sau nu sa luam orice produs bio? Raspunsul expertilor: in unele cazuri da, in altele nu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *