Biocombustibilii dauneaza mediului

O noua generatie de biocombustibili care ar fi trebuit sa rezolve problema emisiilor mari de carbon, s-a dovedit a fi de fapt mai poluanta, deoarece emite mai mult dioxid de carbon decat daca s-ar folosi in continuare combustibil normal.biocombustibili

Guvernele si companiile varsa miliarde de dolari in cercetare pentru a putea obtine combustibil din lemn sau iarba si care ar trebui sa reduca nivelul emisiilor de carbon, insa nu toti biocombustibilii sunt buni, se arata intr-un studiu publicat in revista de specialitate Science si citat de Reuters.

Grupul industrial american Renewable Fuels Association, a declarat ca biocombustibilii prin definitie nu emit nimic intrucat carbonul pe care ar putea sa-l emita este absorbit de plante.

„Nu putem castiga fara sa ne gandim atent la problema. Trebuie sa ne gandim la consecintele pe termen lung si scurt”, se mai arata in raport.

Intr-un alt studiu se mai arata ca ONU a exagerat cu regulile privind extragerea de biocombustibili si biomase din cauza unei greseli dintr-o lege emisa de Uniunea Europeana, iar acest lucru ar putea duce la o defrisare exagerata. Eroare a fost introdusa si in legislatia americana privind mediul si s-ar fi inrautatit daca guvernele ar fi pus un pret pe carbon, generand un consum si mai mare de biocombustibili.

„Va fi o presiune mare pentru convertirea biomaselor in combustibililor. Atunci noua tehnologie va intra in competitie cu agricultura, protectia apei, biodiversitatea si nu va aduce beneficii atmosferei”, a declarat Steve Hamburg, cercetator sef in cadrul grupului Environmental Defense Fund.

De asemenea, trebuie luat in considerare cum a fost ingrijit pamantul inainte de a fi crescut cu biocombustibili.

Chiar daca in primul studiu nu se mentioneaza nimic despre impactul biocombustibilului asupra productiei de mancare, totusi agentia din cadrul ONU care se ocupa cu alimentatia a declarat ca depozitele de mancare ar trebui sa creasca cu 70% pana in 2050 pentru ca toata lumea sa fie hranita.

Padurile ar trebui sa faca loc pentru biocombustibili, care ar putea utiliza pana in 2100 mai mult pamant decat toate parcelele folosite la cultivat legume si fructe.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *