”Bistrita verde”: Proprietarii celor mai frumoase gradini si balcoane cu flori vor fi premiati si in 2014

0
6
”Bistrita verde”: Proprietarii celor mai frumoase gradini si balcoane cu flori vor fi premiati si in 2014
”Bistrita verde”: Proprietarii celor mai frumoase gradini si balcoane cu flori vor fi premiati si in 2014

Concursul cu premii totale de 2.700 de lei, pe trei sectiuni – ”Cea mai frumoasa gradina cu flori aferenta caselor de locuit”, ”Cea mai frumoasa gradina aferenta blocurilor”, ”Cel mai frumos balcon cu flori” – va fi organizat si anul acesta de municipalitate, proiectul urmand sa fie aprobat luna viitoare de Consiliul Local.

Municipalitatea a pus in dezbatere publica proiectul privind stabilirea unor masuri de stimulare si motivare a cetatenilor din Bistrita pentru participarea la actiunile de infrumusetare, in cadrul concursului ”Bistrita verde”, proiect care va fi supus in luna mai aprobarii Consiliului Local.

Si in acest an concursul, care va ajunge la a VII-a editie, va avea trei sectiuni: ”Cea mai frumoasa gradina cu flori aferenta caselor de locuit”; ”Cea mai frumoasa gradina aferenta blocurilor”; ”Cel mai frumos balcon cu flori”.

Inscrierea in concurs (1 iunie – 31 august) se poate face de catre persoanele fizice si asociatiile de proprietari care ”adopta” spatiul verde din jurul blocului de locuinte in vederea intretinerii si amenajarii conform destinatiei. Este interzisa inscrierea in concurs a castigatorilor editiei precedente.

Comisia constituita pentru evaluarea concurentilor va analiza portofoliile persoanelor inscrise in concurs si va acorda un punctaj care va reprezenta 75 % din punctajul final. Cetatenii vor putea vota si ei pe site-ul Primariei, dupa consultarea informatiilor despre locatiile aflate in concurs, punctajul acordat de ei reprezentand 25% din punctajul final.

Comisia de evaluare va fi prezidata de primarul Ovidiu Cretu. ”Consideram ca prin stabilirea unor masuri pentru organizarea acestui concurs anual vom putea antrena toti cetatenii municipiului Bistrita si vom reusi astfel o continuare a activitatilor de curatenie si infrumusetare a orasului in care traim si ne desfasuram activitatea. De asemenea, speram ca acordarea unor premii castigatorilor va trezi interesul cetatenilor pentru asigurarea unui aspect cat mai curat si mai estetic cladirilor in care locuiesc, dar si spatiului aferent acestor cladiri”, spune el.

Pentru castigatorii desemnati in urma jurizarii, se vor acorda urmatoarele premii la fiecare sectiune: locul I – 500 lei, locul II – 250 lei si locul III – 150 lei. Premierea se va face in cadru festiv, in luna octombrie, cu ocazia manifestarii ”Toamna bistriteana”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here