Bitty Bite – Biscuiti sintetici

Eticheta produsului este realizata dupa ureche. In urma analizei, rezulta ca la fel au fost fabricati si biscuitii.
biscuiti cu aditivi
Biscuitii cu crema de cacao Bitty Bite au in compozitie: faina de griu, crema de cacao 27% (zahar, indulcitor nespecificat, unt cacao, nuca de cocos, seminte de palmier – n.r.), lapte praf pasteurizat: 10% amidon de porumb, emulsificator: lecitina din soia E 322, aroma naturala de vanilie), zahar, grasime vegetala hidrogenata (ulei de palmier), oua, agenti de crestere (hidrogenocarbonat de sodiu E 500, hidrogenocarbonat de amoniu E 503, bitartrat de potasiu E 336), lapte praf pasteurizat, sirop de glucoza, lapte praf integral, salt (n.r. – sare), amidon de porumb, aroma naturala de vanilie.

Din informatiile nutritionale aflam ca produsul are 7g grasimi, din care saturate 4g, trans 0g, colesterol 2mg, 31 mg sodiu, 20g carbohidrati, 1g fibre dietetice, 8g zahar, 2g proteine, calciu 1%.

ANALIZA. Prof. doc. Mencinicopschi descrie produsul analizat: „Biscuiti cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza), dar si cu absorbtie lenta (faina de griu, amidon de porumb). Specialistul atrage atentia ca producatorul nu precizeaza natura chimica a indulcitorului utilizat, constituind o incalcare a legislatiei in vigoare, ca de altfel si inscriptionarea ili- zibila a etichetei compozitionale si nutritionale. Eticheta nutritionala este redactata neprofesional, nefiind nici macar tradusa in limba romana, producind confuzie consumatorului. Mai mult, lipseste un indicator important, densitatea energetica. Analizind lista de ingrediente, aflam insa ca biscuitii au o densitate energetica foarte mare. Produsul contine grasimi hidrogenate periculoase pentru sanatate, dar si grasimi animale saturate aterogene. Biscuitii sint realizati si cu o serie de aditivi, in special agenti de crestere.

CONCLUZII. Produsul analizat nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, copiilor, suferinzilor de sindrom metabolic, suferinzilor de maladii cardiovasculare. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinind cont de aportul glucidic adus. Persoanele cu intoleranta la lactoza vor testa produsul in prealabil pentru a vedea care este reactia organismului. Consumatorii cu alergie la ou si proteinele din lapte vor evita consumul acestui produs. Biscuitii sint interzisi suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten), avertizeaza profesorul Mencinicopschi.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *