BMW prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice

BMW prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice

BMW prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice

„Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseste tehnologii de avangarda si un design inovativ marca BMW Group Desginwork USA.

foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice foto-bmw prezinta garajul cu panouri solare pentru incarcarea masinilor electrice

Odata cu debutul BMW i3 si BMW i8, portofoliul de modele al marcii include primele automobile premium construite special pentru condusul cu emisii zero.

Cu ocazia prezentarii internationale de presa a noului BMW i8, pregatit pentru debutul pe piete selectate deja din luna iulie a acestui an, compania merge un pas mai departe si prezinta un concept inovativ de utilizare a energiilor regenerabile.

„Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseste tehnologii de avangarda si un design inovativ marca BMW Group DesginworkUSA pentru o solutie premium care completeaza perfect gama de modele BMW i.


DesignworkUSA a folosit ca inspiratie limbajul de design BMW i in constructia acestui concept si in selectia materialelor si culorilor, totul stand sub semnul ideii de dezvoltare durabila. Alaturi de fibra de carbon, principalul material folosit este bambusul. Datorita cresterii rapide, acesta este considerat un material important in dezvoltarea durabila. Pentru generarea de electricitate sunt utilizate module solare de inalta calitate, sticla-pe-sticla. Acestea ofera transparenta, sunt foarte rezistente si au un randament energetic crescut. Pentru panourile utilizate in Europa se ofera o garantie de 30 de ani.

Acest concept de „solar carport” nu doar ca ofera o sursa de energie regenerabila, dar poate asigura si o independenta energetica, astfel incat clientii pot fi protejati de variatia preturilor la energie. Impreuna cu BMW i Wallbox Pro, automobilul BMW i poate fi incarcat de la carport. Sistemul realizeaza si o analiza a procesului de incarcare, aratand raportul dintre energia din retea si energia solara generata folosite pentru incarcare. Suplimentar, daca energia solara este generata dincolo de necesarul de incarcare al automobilului, aceasta poate fi directionata catre utilizarea casnica.

Utilizarea constanta a energiei din surse regenerabile are un impact important in reducerea amprentei de CO2 a automobilului si permite utilizarea extinsa a BMW i8 in regim exclusiv electric. Cu bateria complet incarcata, modelul automobilul sport plug-in hybrid are o autonomie de aproximativ 37 km in mod electric, cu emisii zero.

„Prin dezvoltarea acestui concept de solar carport, am abordat o solutie completa: nu doar automobilul in sine respecta ideea de sustenabilitate, dar si alimentarea cu energie”, explica Tom Allemann, responsabil pentru designul acestui carport in cadrul BMW Group DesignworksUSA. „Prin urmare, aceasta reprezinta o noua generatie de garaje care permit ca energia sa fie produsa intr-un mod simplu si transparent. Face ca tema esentiala a constructiei ultrausoare sa fie atat vizibila, cat si palpabila.”

BMW Group DesignworksUSA este o companie cu sediul in California si cu centre in Europa, Asia si America. Compania lucreaza pentru marcile BMW Group, dar si pentru un numar mare de clienti industriali importanti ca generator de idei de design.9 Mai 2014 - Sursa: Informatii AutoArticole recente:
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Protectia Mediului
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Stop Abandonului
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016