Branza testata pe covata

De pe masa bacauanilor din zonele Asau, Agas si Brusturoasa nu lipseste branza de oaie in coaja de brad. Produsul este inregistrat la Oficiul pentru Inventii si Marci.branza testata

„Laptele de oaie se strecoara prin tifon si se pune la fiert, pentru a se alege casul. Apoi se da la dospit, trei saptamani, se curata de coaja si se amesteca”, a spus Mihai Zafiu, producator din Asau. Pentru a-i verifica calitatea, ciobanii arunca o bucatica de branza pe o covata. Daca se lipeste, inseamna ca e buna pentru pastrare. Produsul este depozitat intr-un invelis din brad, fiert in zer de oaie, care se coase cu un snur obtinut tot din coaja de brad. Ciobanii depoziteaza produsul in „branzarie”, aflata la un metru jumatate in pamant.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *