Brasovenii, inecati de fum

0
61

Un incendiu care a izbucnit la groapa de gunoi a orasului a facut ca Brasovul sa fie inghitit in fum. In ciuda interventiei de amploare a pompierilor, focarele din mormanul de gunoi nu au fost nici acum lichidate.

Focul a izbucnit vineri, in jurul pranzului. Pompierii au avut dificultati din cauza lipsei de presiune a apei, dar si din cauza ca focul nu s-a propagat la suprafata, ci in interiorul gropii de gunoi.

Cantitatea mare de fum dens degajat de incendiu s-a imprastiat peste Brasov, dar a afectat si localitatile vecine, Sacele si Tarlungeni. Din cauza aerului irespirabil, oamenii au intrat in panica si au sunat la numarul de urgenta in incercarea de a afla ce se intampla. Situatia s-a inrautatit pe parcursul zilei de ieri. „Am primit mai multe solicitari din partea astmaticilor, a caror stare s-a agravat din cauza fumului gros. Le recomandam persoanelor cu probleme respiratorii sa nu iasa din casa, pe cat posibil. Acestia ar trebui sa se protejeze de fum, stand in locuintele lor, cu geamurile inchise”, a spus Mioara Vaitis, directoarea Ambulantei Brasov.

„Timpul necesar pentru lichidarea tuturor focarelor nu se poate estima. Fumul dens degajat ne da mari batai de cap. Suprafata pe care se intervine este de peste un hectar si folosim motopompe alimentate direct din rau”, a explicat Stelian Rechitean, seful ISU Brasov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here