Dupa modelul lui Traian Basescu, pe vremea cand acesta era primar al Capitalei, Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului doreste eutanasierea maidanezilor, fapt care a starnit reactii la nivel international.Brigitte Bardot

Celebra actrita Brigitte Bardot, cunoscuta aparatoare a drepturilor animalelor, i-a trimis o scrisoare primarului general al municipiului Chisinau in care isi manifesta idignarea pentru un astfel de act, scrie Unimedia.

„Am fost informata despre decizia dumneavoastra de a masacra toti maidanezii din oras. Nu-mi pot imagina ca ati putea ordona asemenea acte! Va rog sa dezmintiti, in cel mai scurt timp, aceasta noutate oribila, care va uni pentru totdeauna numele Dumneavoastra cu un act sangeros, revoltator, totalmente contrar functiei Dumneavoastra, care va obliga sa protejati si sa gasiti solutii umane pentru toate problemele care apar in oras”, scrie Brigitte Bardot.

Sex-simbolul francez al anilor ’60 precizeaza ca asteapta un raspuns „linistitor” pentru a calma „valul de proteste si indignare fata de acest proiect de o cruzime innaceptabila”.

De asemenea, actrita a incercat in 2001 sa-l induplece pe Basescu sa renunte la ideea uciderii cainilor vagabonzi. A venit de doua ori la Bucuresti, a trimis scrisori peste scrisori si chiar a infiintat aici o filiala a asociatiei sale de la Paris, prin intermediul careia a derulat numeroase programe.

Potrivit unei decizii a Consiliului Municipal Chisinau, toti cainii, care vor fi prinsi si timp de 10 zile nu vor fi revendicati de catre stapani, vor fi supusi eutanasiei.

Unimedia mai scrie ca autoritatile locale sustin ca, in luna ianuarie a anului 2010, in capitala au fost evacuati 2138 caini vagabonzi, iar pe parcursul intregului an 2009 numarul acestora a ajuns la 19453.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here