Bucuresti: Targul national al produselor ecologice, o lectie de creatie gastronomica

0
39
Bucuresti: Targul national al produselor ecologice, o lectie de creatie gastronomica

Un nou atelier de creatie gastronomica ii asteapta pe bucuresteni la Targul national al produselor ecologice, traditionale si naturale care se desfasoara, de vineri pana duminica, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” din Bucuresti.

Lectia nr. 1

Sambata si duminica, incepand cu ora 11:00, Rodica Tiplea, din Ocna Sugatag, va invata cum sa preparati o delicioasa prajitura cu mar”. Imediat dupa aceasta, sunteti asteptati la lectia dobrogeana de gastronomie, unde Asan Pervin din Mangalia va pregati pentru pranz un bors special de peste.

“Produsele traditionale sunt produsele obtinute dupa retete proprii si specifice fiecarei zone din care provin. Tara noastra se bucura de un mozaic de obiceiuri si modalitati de preparare si pastrare a bucatelor. Desigur ca, odata cu trecerea anilor si tehnologiei, au aparut noi posibilitati de a pastra sau prepara. Ne bucuram ca avem ce prezenta la targul de Agronomie si ca din cele peste 2.000 de produse traditionale inregistrate la Ministerul Agriculturii si care respecta normele sanitar-veterinare se gasesc unele aici. Ne vom preocupa ca sa avem si mai multe produse traditionale pentru a ne bucura de zestrea poporului roman”, a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business, organizatorul targului, potrivitziare.com.

Carnati ciobanesti afumati din carne de oaie si de vita, carnati vanatoresti afumati din carne de vita, carne de porc, slanina, pastrama ciobaneasca de oaie afumata obtinuta din pulpa de oaie, piept de pui afumat, jigou de berbecut afumat, muschiulet de porc si de vita afumat puteti gusta si cumpara de la producatorii galateni, societatea Dru Agro.

Din Ardeal, produse traditionale de o savoare inconfundabila

Din Ardeal, producatorii de la societatea Larapinta, cu sediul in Sfantu Gheorghe, vor aduce ceafa de porc a la Chilieni, carnati cu boia, cotlet de porc, piept de porc, carnati traditionali a la Chilieni, salam de casa si salam cu boia. “Produsele traditionale pe la care le aducem la targul de la Agronomie sunt din zonele locuite de maghiari, a caror traditie s-a pastrat din cele mai vechi timpuri, retetele fiind transmise din generatie in generatie. Ingredientele utilizate pentru gust si aroma sunt numai produse naturale traditionale, folosite in proportii optime pentru obtinerea savorii inconfundabile a preparatelor. Condimentate cu piper, chimen, usturoi si boia, sarate si lasate la maturat intr-un ciubar confectionat din lemn de esenta tare, afumate in curent de fum, prin arderea rumegusului din lemn de fag, produsele traditionale sunt lasate la uscat timp de 14 zile. La realizarea produselor traditionale nu sunt folositi aditivi si adausuri alimentare’, spune Lorentz, reprezentantul firmei Larapinta. Pentru duminica, mesterul bucatar Pervin va prepara o fasole la ceaun cu tarhon si ghimbir, piper si foi de dafin.

De la standul dobrogean, bucurestenii pot cumpara scrumbie sarata de Dunare, hamsie, braga de la Agigea, un vin Pelin si renumitele produse traditionale – rulada de berbecut Merinos de Palace, carnati patricieni si carnati dobrogeni cu boabe de mustar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here