Bugetul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor pentru 2015 a trecut de votul comisiilor de buget-finante

Bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru 2015 a trecut de votul comisiilor de buget-finanțe
Bugetul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor pentru 2015 a trecut de votul comisiilor de buget-finante
Bugetul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor pentru 2015 a trecut de votul comisiilor de buget-finante

Membrii Comisiilor reunite de buget-finante au aprobat, miercuri, in unanimitate, bugetul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) pentru anul 2015, dupa aproape o ora de dezbateri.

Din totalul membrilor din comisiile reunite, 13 au votat in favoarea bugetului pentru anul viitor, unul ‘impotriva’ si o abtinere.

La proiectul de buget al MMAP au fost depuse 38 de amendamente, toate fiind respinse, desi in aceeasi zi au fost aprobate de Comisia pentru Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, respectiv din Comisia pentru Mediu din Senat.

In cadrul dezbaterilor, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a precizat ca bugetul institutiei pe care o conduce a fost structurat pe investitii, iar scopul urmarit este cheltuirea de bani din fondurile europene.

‘Bugetul Ministerului Mediului a fost structurat pe o lista cu investitii cu prioritati. In cadrul bugetului, cel al ANAR-ului (Administratia Nationala Apele Romane, n.r.) a crescut fata de 2014. Rolul nostru nu este numai de a cheltui bani din bugetul de stat, ci si din fondurile europene. Avem si o lista de amendamente depuse de catre parlamentari si admise in unanimitate. Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor isi cam face temele. La proiectul de impadurire, repet ca daca nu facem ceva nu stiu cum vom mai putea trai in perioada urmatoare. La calitatea aerului, se poate finanta proiecte din Fondul de Mediu, iar la gestionarea deseurilor sunt prinsi bani in buget’, a spus Gavrilescu.

Potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor are alocata, in 2015, suma de 2,826 miliarde lei, in scadere cu 7,27% fata de executia bugetara din acesta an.

Sursele de finantare si ponderea fiecarei surse in totalul finantarii sunt structurate, astfel: 96,86% din bugetul de stat, 0,36% din fonduri externe nerambursabile si 2,78% venituri proprii.

Totalul veniturilor proprii este cifrat la 29,065 milioane lei, in scadere cu 56,95% comparativ cu anul 2014, cand au fost in suma de 67,515 milioane lei.

Totodata, valoarea cheltuielilor curente se va ridica, in 2015, la 2,626 miliarde lei, iar cele cu Bunuri si servicii la 103,578 milioane lei.

De asemenea, cuantumul pentru proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile /FEN/ post-aderare va fi de 2,200 miliarde lei, in timp ce cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila se vor ridica la 72,274 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *