Bun pentru natura, delicios pentru noi

bio-leaflet.jpgFara indoiala primul gand care trece prin mintea oricui atunci cand se gandeste la alimentele bio este pretul. De obicei un produs bio are un pret mai ridicat cu 20-30% fata de produsel asa zise clasice. Insa aceasta diferenta de pret implica timp si forta de munca, investite in culturile agricole ecologice.

Alimentatia bio se defineste prin consumul de produse fara aditivi chimici, legume si fructe netratate cu pesticide si insecticide, aceastea crescand in voia naturii, in aer curat, cu ingrasaminte naturale.

Pana la urma ingredientele unei alimentatii sanatoase sunt timpul si respectul fata de natura, un ritm mai lent insa de asemenea mai apropiat de sufetul omuui, departe de agitatia permanenta a societatii noastre. Iar aceaste metode contribuie in mod vizibil la starea de bine a organismului nostru. Cu alte cuvinte, o alimentatie bio asigura o buna igiena de viata sinonima cu reintoarcerea la natura.

Un produs bio contine o valoare nutritionala mai ridicata decat produsele clasice, continand cantitati ridicate de vitamine cat si de minerale. De exemplu, un morcov contine o cantitate de vitamina C cu 60% mai ridicata decat un morcov pe care-l gasim in mod normal pe piata. Fiert in apa, aceasta pierde inca 40%. Rezutatul e ingrijorator.

Alimentatia bio bazata pe fructe si legume este o sursa inepuizabila de sanatate, cu un aport esential de substante nutritive, anti-oxidanti, beta caroten, omega 3, vitamine.

In plus consumul de alimente bio asigura o portie zinica de fibre mult mai ridicata decat alimentele clasice, fibre atat de necesare unei digestii normale si echiibrate, senzatia de satietate fiind sporita.

Studiile specialistilor au adus in vedere riscurile la care conduce o alimentatie nesanatoasa. Alimentele bio declara razboi cancerului de san, aratand cu degetul distrugatorii hormoni de sinteza. Pe langa consumul de tutun, unele medicamente (anticonceptionale, medicamente luate in timpul menopauzei), toate aceastea dauneaza. Pentru a se evita riscurile, medicii sugereaza stabilirea unei diete bazate pe consumul de fructe si legume, cat mai putine alimente din categoria junk-food, punandu-se accent pe mancarea preparata in casa, neprocesata mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *