Buzau: Urmasul lui Preda Buzescu, stapan peste padurile din nordul judetului

Judecatoria Patarlagele i-a recunoscut inginerului Nastase dreptul de proprietate pe o suprafata enorma de teren. In timp ce suprafetele intinse de padure de pe Valea Buzaului au fost disputate de Academia Romana pe de o parte si obstile de mosneni, pe de alta parte, un inginer din Rusetu a convins justitia sa ii atribuie lui nu mai putin de 63 000 de hectare de teren impadurit.urmas Preda Buzescu

Argumentul forte al lui Teodor Nastase a fost acela ca este urmasul lui Preda Buzescu. A depus in acest sens acte doveditoare si dupa mai bine de trei ani de proces Judecatoria Patarlagele i-a reconstituit dreptul de proprietate pe o suprafata imensa ce cuprinde zone din comune precum Gura Teghii, Bozioru, Colti, Cislau, Siriu.

Hotararea nu este insa una definitiva, iar Paul Beganu, prefectul judetului a anuntat deja ca o va ataca la Tribunal.
Teodor Nastase, care este pe cale sa devina cel mai mare proprietar de paduri din Romania sustine ca a studiat cu minutiozitate in arhive si a gasit documente vechi care ii probeaza descendenta boiereasca. Omul nu se bucura inca de succesul repurtat pe plan local, dar stie ce va face in cazul in care sentinta data de Judecatoria Patarlagele va fi confirmata de instantele superioare. ” Eu sunt din Nehoiu si vreau sa repun pe picioare fabrica de cherestea de acolo” ne-a declarat Teodor Nastase.

S-a cerut mai mult decat suprafata impadurita a judetului

Procesul a fost unul complex, iar dosarul foarte voluminos. Pretentiile initiale au vizat o suprafata de 154 000 de hectare in conditiile in care tot terenul impadurit al judetului este de 152 000 de hectare. „Suntem in imposibilitate de a pune in aplicare sentinta” a declarat prefectul Paul Beganu. Au fost implicate comisiilie de fond funciar din mai multe localitati din zona de munte unde sunt situate terenurile revendicate, iar obstile mosnenilor au incercat la randul lor sa intervina in proces.

Cererea le-a fost insa respinsa de magistratul care a judecat dosarul. A fost insa admisa interventia in proces a SC Express Invest SRL, societate din Bucuresti care a cumparat drepturile litigioase.

Hotararea a fost comunicata Comisiei Judetene de fond funciar , insa lucrurile de aplicat nici nu poate fi vorba. Cel putin deocamdata pentru ca judecata cu siguranta va mai dura, la instantele superioare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *