Cainii de talie mica si pisicile, animalele preferate de barbatii delicati

Adoptii CainiNu ii mai eutanasiaza, dar ii lasa sa se omoare intre ei.
„Explozia” de animale de companie in tara noastra este o consecinta a evolutiei, din ultimii ani, a societatii.
animale de companie
„Inainte de 1989, romanii aveau posibilitatea financiara, dar si timp sa mearga la un restaurant cu prietenii, sa se plimbe prin parcuri, sa petreaca acasa. Nu aveau nevoie de animale de companie. Acum, societatea romaneasca se confrunta cu o insingurare a individului. Oamenii nu mai au timp de rude si prieteni. Se inregistreaza foarte multe divorturi sau tinerii nu mai vor sa se casatoreasca. Drept urmare, romanii simt nevoia sa aiba un animal de companie care sa-l intampine acasa si sa-l faca sa uite necazurile de peste zi”, sustin prof. univ. dr. Marin Marinescu, in varsta de 75 ani, si ajutorul sau Alexandru Anghilina. Dupa ce a iesit la pensie, in anul 2005, Marinescu si-a deschis un cabinet veterinar particular in zona Garii de Nord.

Cand sta langa un animal de companie, omul simte o liniste interioara. Mai exact, frecventa cardiaca si tensiunea revin la normal, „adrenalina acumulata pe timpul zilei descarcandu-se”. „In tari precum Franta, Anglia, Germania, Anglia si SUA, in spitalele de pediatrie si azilele de batrani sunt permise vizitele cu animale de companie. Mai mult decat atat, copiii retardati sunt dusi la gradinile zoologice sau au asemenea gradini in incinta spitalelor, iar specialistii observa care sunt animalele pe care le ingana copiii. Parintilor li se recomanda sa le cumpere animalele de care copiii sunt atrasi pentru a li se dezvolta personalitatea”, povesteste Marinescu. Pana in urma cu trei-patru ani, cainele era animalul de companie preferat al romanilor. „De atunci, locul cainelui a fost luat de pisici. Femeile cu labilitate psihica si chiar barbatii cu stari emotive prefera pisicile. Ce-i drept, barbatii mai mult prefera sa aiba animale de companie, cainii”, spune medicul veterinar. Acesta, pe baza observatiilor facute de-a lungul carierei sale, sustine ca „barbatul care prefera cainele de talie mica este mult mai delicat, spre deosebire de barbatul care prefera cainii de talie mare si care au un comportament mai brutal”. De aici si vorba: „Asa stapan, asa caine”. Pe de alta parte, medicul veterinar ii sfatuieste pe cei care au pisici sa nu se lase pacaliti de acestea: „Pisica de companie, de casa, nu este domesticita bine si, ca atare, aceasta se crede stapanul casei. Cainii, insa, se supun stapanului. Cu toate acestea, caini precum mioriticul si lupul se adapteaza foarte greu la oras. Doar cei de talie mica sunt recomandati a fi animale de companie”.

Inainte de 1989, prof. dr. univ. Marin Marinescu a trait o experienta pe care nu o va uita toata viata. Grajdurile noi ale unei ferme situate intr-o comuna suceveana trebuiau populate cu vite. Au fost cumparate animale din gospodariile satenilor. „Ne-am dus acolo, cu ordin de la CC al PCR, sa vedem daca totul recurge normal. Unul dintre medicii veterinari de acolo m-a intrebat ce varsta cred ca are o vaca bruna incaruntita. Eu i-am spus ca sapte sau opt ani, asa cum este normal. Colegul mi-a zis ca are doar trei ani. Vaca respectiva fusese cumparata in urma cu doua saptamani de la un satean. Faptul ca a fost dusa in ferma si ca a fost luata de langa stapan a determinat incaruntirea rapida a animalului”, povesteste Marinescu.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *