Politistii din Capitala au prins 10 persoane care au incercat sa fure din obiectele electrocasnice scoase din case de cetateni pentru a fi trimise la centrele de colectare.

O data cu declansarea campaniei de colectare a deseurilor electrice si electronice de la populatie, au aparut si primii hoti care au incercat sa preia obiectele inainte de sosirea firmelor de salubritate. Politistii din Capitala au prins in flagrant 10 persoane care intentionau sa valorifice obiectele abandonate de oameni. Hotii au fost
identificati, amprentati si fotografiati, dupa care li s-a dat drumul, iar deseurile au fost recuperate. La actiune au participat atat agentii de siguranta publica, cat si cei de la Politia Rutiera.

Firmele de salubritate nu au ajuns in toate zonele unde s-au strans deseuri, multe fiind luate la puricat de oamenii strazii, care au recuperat ce se putea din ele. De exemplu, pe strada Moldovita, la blocul 5, s-au strans, sambata, mai multe televizoare vechi si un monitor de calculator care au fost duse de proprietari in apropierea tomberoanelor. Acolo au venit mai multi oameni care au recuperat tot ce se mai putea din piese, dupa care au abandonat carcasele goale. Pana duminica, la orele pranzului, nici o firma de salubritate nu a venit sa le preia.

Ministrul Mediului, Atilla Korodi, a dorit sa dea un exemplu cetatenilor si a trimis la un centru de colectare un aparat vechi de radio.

Lansare

Sambata a fost lansata in intreaga tara campania de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) de la populatie. Desi autoritatile au anuntat ca Politia va supraveghea zonele de colectare pentru a nu se fura din obiecte, mai multe persoane au fost prinse in timp ce incarcau in carucioare deseurile. Acestea au scapat insa fara amenzi, doar cu un avertisment.

Sursa: Romania Libera

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here