Campanie de colectare frigidere vechi, televizoare, calculatoare in sectorul 6

Colectare de deseuri electrice si electrocasnice la Arad
Campanie de colectare frigidere vechi, televizoare, calculatoare in sectorul 6, pe

Romana pentru Reciclare /RoRec/, in colaborare cu producatorul de electrocasnice Electrolux, va organiza in acest week-end, dar si la inceputul lunii iunie, sesiuni de colectare a deseurilor electronice si electrocasnice /DEEE/ in sectorul 6 al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al celor doua entitati, in zilele de 26 mai si 2 iunie, va fi demarata campania ‘Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare’, in care Electrolux este principalul partener al Asociatiei RoRec, alaturi de Primaria sectorului 6.

In zilele anuntate, toate persoanele care au echipamente electrice si electronice vechi le pot depune la punctele de colectare special amenajate si vor fi inscrise automat intr-o tombola cu premii Electrolux, iar desemnarea castigatorilor se va face prin tragere la sorti pe data de 2 iunie, la ora 19.00, la Primaria sectorului 6.

Anul trecut, Electrolux a derulat in Romania ‘Scoala Verde’, o campanie care a sustinut educarea elevilor cu privire la importanta reciclarii, incurajand implicarea directa a acestora in gasirea unor solutii creative de valorificare nepoluanta a deseurilor.

Electrolux, lider global pe piata electrocasnicelor, cu vanzari anuale de peste 40 milioane de produse catre clienti din peste 150 de tari, are 52.000 de angajati in intreaga lume.

In 2010, compania suedeza a inregistrat vanzari de aproximativ 11 miliarde de euro (circa 106 miliarde coroane suedeze).

RoRec este o organizatie non-profit ce are ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice din Romania. Misiunea Ro-Rec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor UE pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a DEE si reintroducerea in sectorul economic a acestor materii prime.

Potrivit unui studiu intocmit de compania de cercetare DaedalusMillwardBrown, dat publicitatii in octombrie 2011, 65% dintre romani nu au cunostinta de existenta unui punct de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice /DEEE/, in timp ce peste un sfert dintre ei au declarat ca pastreaza in gospodarii aparatele uzate cu intentia de a le repara, dar si pentru a proteja mediul inconjurator.

Romania are un angajament semnat cu Uniunea Europeana /UE/ in privinta colectarii DEEE-urilor, de patru kilograme/locuitor/an, insa la ora actuala cantitatea colectata este de maximum un kilogram/locuitor/an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *