Campanie impotriva afectiunilor alergice si respiratorii

Chimicalele din alimentatie si cosmetice ne fac vulnerabili la alergii, avertizeaza medicii

In acesta perioada, in care apar cu precadere afectiunile respiratorii declansate de alergii, bucurestenii pot beneficia de o examinare si o masurare a debitului pulmonar, gratuit in toate farmaciile Centrofarm.
alergii
Aceste investigatii sunt facute in cadrul campaniei „Afectiunile respiratorii iti fac viata grea?”, derulata pe parcursul a doua luni (pana pe 30 aprilie) de Centrofarm si clinica Gral Medical. In plus, toti posesorii de card Centrofarm si persoanele care detin un flyer din campanie vor beneficia de o reducere a costurilor de 20% la urmatoarele servicii: consultatii de specialitate alergologice si pneumologice, teste alergologice – respirator, digestiv si pediatric, endoscopii bronsice, in cadrul clinicii Gral Medical. De asemenea, farmaciile din campanie vor pune la dispozitia clientilor oferte speciale pana la sfarsilul lunii aprilie.

Statistici ingrijoratoare
Alergiile reprezinta afectiuni care apar din ce in ce mai frecvent, Organizatia Mondiala pentru Alergii estimand ca 22% din populatia globului sufera o forma de alergie (studiu din 2004). Peste 210 milioane de oameni sufera de BPOC, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimand ca totalul deceselor cauzate de BPOC va creste cu 30% in urmatorii 10 ani. Principalele cauze care duc la aparitia acestor afectiuni sunt tabagismul, varsta si poluarea.

Potrivit reprezentantilor Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica, aproximativ un sfert din populatia Romaniei sufera de rinita alergica, iar 70-80% dintre acestia prezinta si boli asociate precum astmul bronsic (incidenta 6-7% din populatie). Statisticile sunt ingrijoratoare si arata ca incidenta acestor afectiuni a crescut considerabil in ultimii ani – prevalenta rinitei alergice in cadrul populatiei europene este estimata in prezent ca fiind de 24,3%, fiind apreciata, din acest punct de vedere, ca cea mai frecventa afectiune alergica.

Alaturi de aceste afectiuni, potrivit studiilor, intre 600.000 si 800.000 de romani sufera de BPOC (Bronhopneumopatia Obstructiva Cronica). Mai grav este ca doar 25% sunt diagnosticati, pacientii subevaluand simptomele si neexistand o preocupare pentru actiuni de depistare a bolii in stadii incipiente.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *