Cangurii – solutia impotriva schimbarilor climatice

Noi cercetari realizate in Australia sustin importanta consumului de carne de cangur pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.
canguri
Ideea apartine profesorului Ross Garnaut, care a studiat efectele schimbarilor climatice aupra economiei tarii. Ultimul sau raport propune o schimbare de regim alimentar, prin inlocuirea carnii de vita si de oaie, cu cea de cangur. Aceasta din urma, spune el, este mai putin poluanta, datorita lipsei de metan. Cangurii, spre deosebire de bovine si ovine, produc acetat, care ajuta in digestie, si nu metan. Astfel emisiile de gaze cu effect de sera ar putea fi reduse.Solutia propusa este preferata si din alte puncte de vedere. Alte studii arata ca bovinele si ovinele produc mari pagube mediului in anumite zone, unde este recomandata cresterea cangurilor, pentru imbunatatirea vegetatiei. Cei care nu sunt de accord cu acest scenariu sunt fermierii australieni, care spun ca piata de carne de cangur este limitata si le este teama ca cererea va fi destul de mica si ca isi vor pierde clientii.
Totusi, desi nu toti autralienii au incercat carnea de cangur si nu toti vor s-o incerce, ea este recomandata de medici, pentru ca are un continut mic de grasime.

Sursa: Wbcsd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *