Caramele „Primavera” – Ne distrug dantura

CE BEM, CE MINCAM – Caramelele sint total artificiale

Organismul consumatorilor nu are nimic de cistigat din consumarea acestor caramele, din cauza ca nu au in compozitie nici un ingredient natural.

Parintii care vor sa isi indulceasca micutii cu „caramelele moi cu aroma de visine si capsuni Primavera” trebuie sa citeasca cu atentie eticheta pentru a sti ce substante intra in organismul copiilor. Compozitia caramelelor este: „Sirop de glucoza, zahar, grasime vegetala hidrogenata, sorbitol E 420, acidifiant: acid ci-tric E 330, arome identic naturale de visine si capsuni, emulgator: lecitina E 322, gelatina E 422, sare, colorant E 122 – azorubina.

Analiza. Caramele „Primavera” sint un produs zaharos cu profil nutritional profund dezechilibrat. Acesta este dat de zaharoza si glucoza cu index glicemic foarte ridicat, nocive pentru pancreasul endocrin, determinind variatii periculoase ale glicemiei. Caramelele contin si o cantitate importanta de grasime hidrogenata cu efecte nefaste asupra sistemului nervos si cardiovascular, ne atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Aromele de visine si capsuni sint artificiale, consumatorul nebeneficiind de efectele favorabile ale acestor fructe proaspete. Produsul contine o sursa ascunsa de sare si un colorant chimic de sinteza periculos, azorubina, E 122. El poate provoca reactii adverse la persoanele astmatice si este incriminat in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Datorita continutului ridicat in zaharuri cariogene si acid citric, caramelele au un efect negativ asupra dentitiei, grabind aparitia cariilor. Compozitia produsului determina si o densitate calorica ridicata.

Concluzii. Produsul ana-lizat nu este indicat femeilor insarcinate si care alapteaza, copiilor, supraponderalilor si obezilor, celor cu afectiuni cardiovasculare si cerebrovasculare. De asemenea, caramelele nu sint recomandate nici suferinzilor de hi-peru-ricemie – guta, de dislipidemie si hipertensivilor. Produsul va fi consumat de diabetici numai cu avizul medicului curant.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *