Care sunt produsele din carne care au cele mai multe E-uri

Care sunt produsele din carne care au cele mai multe E-uri
Care sunt produsele din carne care au cele mai multe E-uri
Care sunt produsele din carne care au cele mai multe E-uri

Circa 40% din produsele de tip sunca de Praga verificate de Protectia Consumatorului contin opt E-uri, potrivit unui comunicat transmis de institutie.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip sunca de Praga ce se regasesc pe piata autohtona.

In cadrul studiului au fost analizate cinci produse tip sunca de Praga, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna septembrie 2014. Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 5 de tipuri de produse analizate: 40 % din produsele analizate au in continut 8 E-uri; 20 % din produsele analizate au in continut 6 E-uri; 20 % din produsele analizate au in continut 5 E-uri; 20 % din produsele analizate au in continut 2 E-uri.

Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 2 si 8 E-uri . Produsele tip sunca de Praga care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producator urmatoarele companii: S.C Aldis SRL, S.C Angst Romania, Meda Prod 98 S.A Bucuresti, Cristim 2 Prodcom SRL Bucuresti, S.C Caroli Foods Group SRL Arges.

Doar 80% din produsele analizate au mentionat pe eticheta valoarea energetica. Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *