Bulgaria: Carnatul cu licopen care contribuie la prevenirea cancerului

Bulgaria: Carnatul care contribuie la prevenirea cancerului

Oamenii de stiinta bulgari au inventat carnatul despre care sustin ca poate contribui la prevenirea mai multor tipuri de cancer. Produsul contine licopen, o substanta ce determina culoarea rosie a tomatelor si care se gaseste in cantitati mare in pielita de rosii, releva presa locala, monitorizata marti de ITAR-TASS.

Astfel, cercetatorii de la Universitatea de Tehnologii Alimentare din Plovdiv si-au propus sa-i convinga pe producatorii de mezeluri din Bulgaria sa renunte la aditivi si alte ingrediente nocive pentru a reda o culoare placuta produselor lor.

‘In timpul producerii pastei de tomate, pielita rosiilor nu trebuie aruncata, deoarece contine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural’, afirma profesorul de la Universitatea Pantaley Deneuve, care sustine ca astfel producatorii de mezeluri ar putea renunta la colorantii artificiali.

Conform constatarilor cercetatorilor bulgari, licopenul reduce incidenta mai multor tipuri de cancer si este util pentru piele. In plus, incetineste procesul de imbatranire. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Plovdiv sunt increzatori ca, intr-un viitor apropiat, tara lor va produce primele mezeluri absolut sanatoase pentru organismul uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *